ANNONSE: Gratis advokat i saker om barnefordeling

rettigheter

Barnefordeling dreier seg om hvem barnet skal bo hos og hvem som skal ha foreldreansvaret etter samlivsbrudd. Om man har en foreldretvist er det nesten alltid best å få hjelp av en advokat, og du kan også ha krav på gratis advokat.

Der barnet bor mest og har folkeregistrert adresse anses som fast bosted. Som regel blir foreldrene enige omfast bosted etter et samlivsbrudd, men det er likevel svært mange saker om barnefordeling i rettsapparatet. Og da trenger du en advokat.

Les også:  ANNONSE: Urbane grønne områder og mental helse

Du kan ha krav på gratis advokat, eller fri rettshjelp, som det heter. Fri rettshjelp er advokathjelp som helt eller delvis dekkes av staten. Ifølge reglene i rettshjelploven kan man i foreldretvister ha krav på fri rettshjelp i rettssaker om barnefordeling.

Vilkåret er at man har brutto årsinntekt og netto formue som ligger under en fastsatt grense. Om du har det, kan fri rettshjelp betales helt eller delvis av staten, og gis som fritt rettsråd, fri sakførsel eller fritak for rettsgebyr.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.