Anitas Sjømat på Sakrisøy i Lofoten vant matpris

naf motor

Tre driftige kvinner vinner NAF-magasinet Motors kåring av Årets veimat i 2019. De tre vinnerne er Anni Byskov, som driver Annis Spisested i Ringebu langs E6 gjennom Gudbrandsdalen, Benedikte Ferner som driver spisestedet Lokstallen ved Fv34 rett utenfor Brandbu og Anita Gylseth som står bak Anitas Sjømat langs E10 på Sakrisøy i Lofoten.

NAF-magasinet Motor har gjennom fem år kjørt tusenvis av kilometer og spist hundrevis av måltider land og strand rundt for å finne de beste spisestedene langs veien i Norge.

Les også:  Dronebase på Andøya: – Et kjempeløft for forsvaret

Målet har vært å lage en oversikt over steder verdt å stoppe på – og håpet har vært å løfte den generelle standarden på veimat.

I år har Motor valgt å kåre tre vinnere, som har flere fellestrekk. Det viktigste er kanskje at de tre som deler den øverste plassen på pallen har en klar tanke om hva de ønsker å servere og hvorfor. I tillegg til troen på at folk kommer hvis maten er vellaget, smaker godt og gjerne følges av et smil eller to. Det har vist seg å stemme.

Les også:  LESERINNLEGG: Regjeringa med "luftpenger" til landbruket

Det ferskeste av de tre er Annis Spisested på Ringebu, som åpnet i fjor. Anni er fra før kjent for sine pølser og delikatessebutikk. Benedikte Ferner driver det fem år gamle spisestedet Lokstallen i en gammel lokomotivstall sammen med kokken Philip Womersley, mens Anita Gylseth er den mest drevne av de tre. Hun åpnet Anitas Sjømat i 1992. Men nytt av fjoråret var en kjærkommen utvidelse av det gamle naustet, med flere sitteplasser.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.