Alexander Kristoff nr. 4 under EM Fellesstart

norges cykleforbund

Under gårdagens fellesstart for Menn Elite under Europamesterskapet i landeveissykling i Almaar var det et sterkt og ungt norsk lag som stod på startstreken søndag morgen.

Laget bestod av: Sven Erik Bystrøm (Stavanger SK/UAE Team Emirates), Alexander Kristoff (Stavanger SK/UAE Team Emirates), Anders Skaarseth (Lillehammer CK/UNO-X Norwegian Development Team), Rasmus F Tiller (Lillehammer CK/Dimension Data), Markus Hoelgaard (Sandnes SK/UNO-X Norwegian Development Team), Daniel Hoelgaard (Sandnes SK/Groupama-FDJ) og Kristoffer Halvorsen (Kristiansands CK/Team INEOS).

Herrene skulle først sykle en runde på 46 km før de kom inn til runden i Alkmaar sentrum som var 11,5 km, og som skulle sykles 11 ganger. Totalt var løpet på 172,6 km i en svært teknisk løype. Været var overskyet, og vinden var ikke like kraftig som den hadde vært tidligere i uken, men viden satte sitt preg på rittet.

Les også:  100 000 elever løper TINEstafetten over hele Norge

Ut fra start ble det kjørt hardt og feltet splittet seg opp i flere mindre grupper. Da rittet kom inn til de mindre rundene i Alkmaar var det kun Halvorsen som hang med i den første gruppen blant nordmennene. Men etter hvert kom Kristoff seg opp til den fremste gruppen, med god hjelp fra det norske laget.

Ved 6 mil til mål gikk en større gruppe fra hovedfeltet. Gruppen var på 13 ryttere og dominert av Italia og Tyskland. Med 25 km til mål gikk det et mindre brudd fra den fremste gruppen med: Elia Viviani fra Italia, Yves Lampaert fra Belgia og Pascal Ackermann fra Tyskland. Men alle de store nasjonene i bruddet måtte flere mindre lag jobbe hardt bak for å samle gruppene.

Les også:  Fotball-EM: Klare for fotballfest på TV 2 og NRK

Halvorsen jobbet godt, men ut på den siste runden klarte man ikke å hente de siste 30 sekundene opp til trioen i front. Dermed rykket Lampaert fra i trioen og fikk besøk av Viviani. Inn mot mål tok Viviane seieren foran Lampaert og Ackermann kom i mål 8 sekunder bak og tok bronsen.

I hovedfeltet bak satte Kristoff i en flott spurt og tok seieren i hovedfeltet, han ble dermed nummer 4 i rittet. Halvorsen kom til mål bak gruppen etter at han hadde jobbet hardt i gruppen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.