Oslo Jazzfestival 2019 er i gang

musikk

Nå er Oslo Jazzfestival 2019 i gang. Festivalen ble åpnet av Oslos ordfører Marianne Borgen før prisutdeling og konsert med Ketil Bjørnstad.

Den ærefulle Ella-prisen ble allerede tildelt musikeren og komponisten Paolo Vinaccia tidligere i sommer, kort tid før han gikk bort. Det var dermed ingen utdeling av Ella-prisen på årets åpningskonsert, men Usbl Jazztalent-prisen ble utdelt for aller første gang av Usbls administrerende direktør Johan Bruun.

Prisen Usbl Jazztalent 2019 ble gitt til Daniela Reyes Holmsen. Hun er født i 1999, kommer fra Asker og er for tiden student ved Norges Musikkhøgskole. Hun spiller gitar, trekkspill, synger og komponerer. Hun har vært elev ved Asker Kulturskole, og har allerede spilt på flere festivaler, som Miniøya, Over Oslo, Hvalstrandfestivalen, Bylarm og Oslo Jazzfestival. Fra Usbl mottok hun et stipend på 30 000 kr samt tilbud om å gjøre en konsert på Oslo Jazzfestival i 2020. I tillegg til dette mottok hun et diplom illustrert av kunstneren Sindre Gøksøyr.

Les også:  The National slipper albumet "First Two Pages of Frankenstein"

Tilfeldighetene gjør at hun også spiller på festivalen i år i Aulaen sammen med far Geir Holmsen, mor May Brit Andersen og Lars Saabye Christensen.

Forhåndssalget for årets festival har gått veldig godt, med to utsolgte hus i Operaen med Ketil Bjørnstad og to utsolgte hus i Marmorsalen på Sentralen med Mathias Eick & friends og deres hyllest til Miles Davis – Kind of Blue.

I tillegg til høye salgstall så er det et høyt miljøfokus internt i organisasjonen. Festivalen ble sertifisert som Miljøfyrtårn i fjor og satser tungt på dette området. Festivalen har avtale med Jaguar om El-biler, Evo Elsykler for varesykler til transport av utstyr i sentrum, Flytoget for billetter og bildelingstjenesten Bilkollektivet for større varebiler. I tillegg til kutt og nedskjæring av engangsartikler o.l.

Les også:  Simon Nitsche leder Gullfisken 2022

Årets festival er siste festival med mangeårige festivalsjef Edvard Askeland.

– Mitt tredje åremål går ut nå så dette blir min siste festival som sjef. Det er selvsagt litt vemodig, men jeg satser på å følge festivalen videre enten som frivillig eller som publikummer. Jeg vil takke for den velvilje og entusiasme jeg har blitt møtt med i løpet av disse 13 festivalene jeg har hatt ansvar for siden 2007, sier Edvard Askeland.

Årets festival har over 100 konserter spredt over en rekke spillesteder i Oslo Sentrum. Festivalen samarbeider i år også med både Melafestivalen og Oslo Kammermusikkfestival, noe som viser at det ikke bare er rom for alle festivalene, men at det i større grad er samarbeid enn konkurranse som preger relasjonen mellom disse aktørene.

Les også:  Bodø-bandet Virkelig ute med albumet "For ung til å vær trist"

Oslo Jazzfestival har de siste årene arrangert en rekke konserter for de som ikke har anledning til å dra på jazzklubb på kvelden, enten de er for unge eller ikke har helsen til det.

– Vi i Oslo Jazzfestival er veldig opptatt av å formidle jazz til så mange grupper av samfunnet som mulig, sier markedsansvarlig André Ishak.

Festivalen arrangerer som alltid en rekke barnekonserter, bl.a gratiskonserter for AKS i Oslo på Cosmopolite med Nina og Sommerfuglfiskane. 40-årsjubilantene i Hot Club de Norvege blir sendt ut på seniorsenterturné i samarbeid med Oslo kommune og den kulturelle spaserstokken.

Torsdag 15. august inntar bandene som er plukket ut til å delta i Nordisk Showcase Ila- og Bredtveit fengsel, der Oslo Jazzfestival arrangerer minifestival for de innsatte.

Festivalen arrangeres fra 11. til 17. august.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.