Aftenposten lanserer ny podkast om å være kvinne midt i livet

Schibsted

Den ukentlige podkasten Førti-ish hadde premiere fredag 30. september. I løpet av høsten får du høre om alt som er vilt, vakkert og vondt, midt i livet: hormoner, midjefett, samliv, rynker, tørr vagina, dating og dødsangst.

– Høye topper, dype daler og raske svinger. Slik beskriver programleder i den nye podkasten Førti-ish, Marte Spurkland (45), hvordan hun opplever å være i midten av livet.

– Norske podkaster retter seg fortsatt i stor grad mot en ung målgruppe. Med denne ønsker vi å fylle et hull i markedet med tilby en podkast til damer på førti-ish. Dette er en stor lyttergruppe som fortjener en podkast som er laget bare til dem. Det sier Ulla Kristine Rafaelsen som er produsent for underholdningspodkaster i Aftenposten.

Les også:  Ny bok: Ulv Sturlason, Legionær og Høvding

 – Den siste tidens debatt om temaer knyttet til kvinners helse, aldring og overgangsalder, viser hvor tabubelagt og kontroversiell denne livsfasen kan være, sier Spurkland.

 – Noen sider av aldring verdsetter vi. Erfaring er bra. Men den skal helst pakkes inn i en kropp og et utseende som ikke ser ut som at har vært ute så mange vinternetter, fortsetter hun.

Les også:  Engelske lydbøker øker

 Hver fredag får hun besøk av sin gode venninne, Kristine Hellesland. Sammen utforsker de studier og fakta om det å være førti-ish, i tillegg til å dele raust fra eget liv og erfaringer.

 – Vi er spente, men tror at mange vil kjenne seg igjen, sier Spurkland. Hun ønsker å skape et felleskap og en litt annerledes samtale om kvinnelivet.

 Podkasten er ment for alle som er nysgjerrige på endringene som skjer i kroppen og hva de gjør med hodet, og hvordan håndtere alt. Forhåpentligvis kan podkasten fjerne noe av skammen rundt det å blir eldre, og vise at midtlivet også kan være godt å leve.

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

 Man finner podkasten i appen til Aftenposten og PodMe.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.