Advarer mot sau og rein som trekker mot veiene

Statens vegvesen

Vegtrafikksentralen advarer om at beitedyr som trekker ut i veien og inn i tunneler for å kjøle seg ned kan skape farlige situasjoner. De ber trafikanter være oppmerksomme.

– Sommervarmen har kommet i nord, og Vegtrafikksentralen får nesten daglig meldinger om dyr som beveger seg langs eller på veiene. Noen ganger trekker de også inn i tunnelene for å kjøle seg ned. Dette skaper farlige situasjoner, særlig i og like utenfor tunneler, forteller Håvard Langmo ved Vegtrafikksentralen nord.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

Utfordringer med dyr i veibanen er en kjent utfordring mange steder i Nord-Norge om sommeren. De siste dagene har det kommet meldinger om dyr på veien og i tunellene blant annet på E6 sør for Alta, spesielt ved Storvikatunnelen, Ailegastunnelen og Melsviktunnelen. Det har også vært mye sau på E6 sør for Trofors.

– Vi oppfordrer trafikantene til å være oppmerksomme, særlig i områder der det er skiltet om fare for å møte på beitedyr og vilt. Det er ikke alltid like enkelt å se dyr som beiter i vegkanten, så det kan være lurt å senke hastigheten, sier Langmo.

Les også:  Seier for frivilligheten: Frivillige får ta transportoppdrag uten løyve

Et stort antall dyr blir drept på veiene våre hvert år. Som trafikant har du plikt til å hjelpe dyr som åpenbart er skadet eller hjelpeløst. Hvis det er snakk om beitedyr eller storvilt, og det åpenbart ikke er mulig å yte god nok hjelp, skal du varsle eieren eller politiet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.