33 bønder fra Nordland nominert til prestisjefull kåring: – Det er skyhøyt nivå

jcpnordic

For fjortende gang er Norges bygdeungdomslag, McDonalds og Felleskjøpet på jakt etter Årets unge bonde, og nominasjonsprosessen er nå over. Blant de nominerte finner vi 33 bønder fra Nordland, som totalt er nominert 71 ganger.

– Det er fjortende gangen vi kårer Årets unge bonde, men vi er på langt nær tomme for gode kandidater. I en tid der selvforsyningsgraden blir stadig viktigere, er det godt å se at vi får fram så mange gode talenter fra hele landet, sier leder i Norges bygdeungdomslag, Henrik Nordtun Gjertsen.

Les også:  Over 4 millioner til landbruket i Nordland

Blant de nominerte fra Nordland finner vi både kjøttprodusenter, eggprodusenter og melkebønder. Vinnerne stikker av med 20.000 i reisestipend, et gavekort på Felleskjøpet til en verdi av 10.000 kroner og avløser i inntil en uke, levert av Norske Landbrukstenester.

– Det er utrolig morsomt å lese gjennom nominasjonene og se variasjonen i både hva bøndene produserer, og hvordan. Vi vet hvor tøft bondeyrket er, så det er fantastisk å se unge, friske bønder som våger å satse. Vi er stolte av bøndene våre, sier Nordtun Gjertsen.

Les også:  Nesten 150 nordlandsbedrifter stiftet i ekspressfart – Kan vinne pris

Etter at nominasjonene er gjennomgått, velger Norges bygdeungdomslag ut ti semifinalister, før det er opp til en jury med landbruks- og matminister Sandra Borch i spissen velger vinneren. Selve utdelingen skjer på Norges viktigste møteplass for mat og landbruk, Dyrsku’n, 8. september.

– Hvem vet, kanskje kommer vinneren fra Nordland? Det er i alle fall gode kandidater fra fylket! slår lederen fast.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.