3 millioner ekstra til Nordlandsmuseet i Bodø

nfk

Pengene går til å fullføre arbeidet med å gjøre Bymuseet i Bodø tilgjengelig for absolutt alle, uansett funksjonsnivå.

I 2021 bevilget fylkestinget 7 850 000 til fornying og universell utforming av Bymuseet i Bodø. Prisvekst, renteøkning og komplikasjoner knyttet til den fredete bygningen fra 1904 er årsaken til at de nå får ekstra midler.

–  Alle skal ha samme mulighet til å oppleve de flotte museene vi har i Nordland. Derfor er det viktig at de er universelt utformet. Samtidig er det også viktig at vi tar godt vare på bygninger som Bymuseet i Bodø, som er et viktig kulturminne i seg selv sier Arne Ivar Mikalsen, fylkesråd for samfunn, kultur og miljø.

Les også:  St. Eystein skole i Bodø feirer 20 år!

Uten ekstra støtte ville det blitt nødvendig for Nordlandsmuseet å ta opp lån for å ferdigstille arbeidet. Noe som ville gått hardt ut over driften av flere av museets avdelinger.

–  For oss er det viktig å sørge for at samtlige av Nordlandsmuseets avdelinger kan driftes på best mulig måte. Både med tanke på å ivareta samlingene, og på å formidle dem til publikum, sier Arne Ivar Mikalsen, fylkesråd for samfunn, kultur og klima.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.