233% økning i konkurser i Nordland

skatt

Konkurstrenden fra andre kvartal fortsetter i juli, med en moderat oppgang i antall konkurser. Serveringsbransjen og detaljhandelen skiller seg ut som de to bransjene der økningen er klart størst. Og Nordland er fylkes med høyest økning i konkurser, opplyser Ranaposten.

Etter et markant skifte i konkurstrenden i andre kvartal fortsetter konkurstallene å øke i juli. 182 konkurser blant norske selskaper tilsvarer en økning på 17 prosent, sammenlignet med 156 konkurser i juli 2021.

Les også:  46,5 kilometer ny asfalt på Helgeland

– Konkurstrenden den siste tiden har vist at vi nå sakte begynner å bevege oss tilbake mot nivåene vi lå på før pandemien, så disse tallene er helt som forventet, sier daglig leder Per Fjærestad i Creditsafe Norway.

De fleste av landets fylker opplevde en økning i antall konkurser i juli. Kun fylkene Agder (-30%), Viken (-22%) og Trøndelag (-7%) hadde nedgang, mens Vestfold og Telemark hadde samme antall konkurser (15) som i juli i fjor.

Les også:  Frykter flere alvorlige MC ulykker i Nordland

I de øvrige syv fylkene peker pilene nå oppover, med markant økning i flere deler av landet. Størst prosentvis utslag ser vi i Nordland, med en økning på 233% sammenlignet med fjoråret. Dette skyldes i stor grad at antallet konkurser i utgangspunktet er lavt, med 10 konkurser i juli i år, kontra 3 i fjor.

Også i Innlandet ser vi lignende tall. 18 konkurser i juli, sammenlignet med 6 i samme måned i fjor, gir en økning på hele 200%.

Les også:  Arbeiderpartiet vil styrke veterinærtjenestene i Nordland

Les hele saken her.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.