Stor økning i gjennomføring på videregående skole i Nordland

læring lærer klasse

Andelen av ungdom som fullfører og består videregående opplæring innen to år etter normert tid, har steget og endte på 78 prosent for 2017-kullet i Nordland!

– Dette er det beste resultatet vi har hatt i Nordland noen gang, jubler fylkesråd for utdanning og kompetanse Joakim Sennesvik.

Statistisk sentralbyrå (SSB) publiserte nylig gjennomføringstallene for 2017-kullet, det vil si de som startet opp på videregående skole i 2017. Tallene er en vitamininnsprøyting for alle som jobber med videregående opplæring i Nordland.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

– Særlig siden tallene for gjennomføring etter flere år med fremgang plutselig gikk ned med tre prosent for 2016-kullet. Nå kan vi altså glede oss over en betydelig økning. Spesielt hyggelig er framgangen vi ser på yrkesfag, der frafallet tradisjonelt er størst. Tallene viser en fremgang på 6,5 prosentpoeng for denne gruppen, sammenlignet med 2016-kullet, sier Sennesvik.  

Samlet er framgangen for 2017-kullet på 4,4 prosent.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

– En av fylkesrådets viktigste jobber er å redusere frafall i skolen og motvirke utenforskap. Vi trenger alle hendene vi kan få i nærings- og samfunnslivet i Nordland. Jeg vil gi stor honnør til skolene, lærerne lærebedriftene og opplæringskontor som har klart å snu den litt negative trenden på gjennomføringen 2016 kullet. Nå skal vi jobbe knallhardt for at enda flere fullfører den utdanningen de har startet på, avslutter Sennesvik. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.