skatt

Flere aksjeselskaper slet med å betale for seg i 2023

Økonomiske utfordringer satte sitt preg på både privatpersoner og næringslivet i året som gikk, men det var på foretakssiden vi så den tydeligste utviklingen når det gjelder betalingsanmerkninger. 253.031 nordmenn sto oppført... Les mer »
straff dom

Kraftig økning av konkurser: – Nå er de mørke skyene rett over oss

En kraftig økning i august gjør at vi nå er tilbake på de samme konkursnivåene som før pandemien. Detaljhandelen ble særlig hardt rammet i årets siste sommermåned. 278 norske aksjeselskaper gikk konkurs... Les mer »
byggearbeid

Nær dobling i antall konkurser blant boligbyggere

Juli ble nok en tøff måned for selskaper som jobber med oppføring av bygninger. Konkurskurven i denne bransjen er betydelig brattere enn den generelle utviklingen, som viser en jevn økning i konkurser.... Les mer »
skatt

Creditsafe: – Konkursene skyter i været

Konkursene skyter i været, energikrisen fortsetter og privatpersoner har mindre kjøpekraft. De økonomiske hindrene norske selskaper må overkomme gjenspeiles over hele kontinentet. Inngangen til 2023 har vært alt annet enn enkel for... Les mer »
straff dom

Over 400 norske bedrifter konkurs i mars – Høyeste konkurstall på mange år

Norsk næringsliv går inn i påskeuken med et skyhøyt konkurstrykk. Mars er første måneden på over fire år hvor mer enn 400 bedrifter gikk konkurs. Totalt har 406 selskap gått konkurs –... Les mer »
skatt

– Vi går mot et rekordhøyt antall konkurser i 2023

2019 var et rekordår på konkursfronten. Totalt gikk 3.843 norske selskaper konkurs, og den dystre trenden fortsatte i januar og februar 2020. Så ble vi rammet av koronapandemien, og stikk i strid... Les mer »
skatt

233% økning i konkurser i Nordland

Konkurstrenden fra andre kvartal fortsetter i juli, med en moderat oppgang i antall konkurser. Serveringsbransjen og detaljhandelen skiller seg ut som de to bransjene der økningen er klart størst. Og Nordland er... Les mer »
restaurant

Kun en konkurs i utelivsbransjen i Nordland i januar

Tross en svært utfordrende situasjon for mange norske selskaper, lar konkursene fremdeles vente på seg – selv i de mest koronautsatte bransjene. Per Fjærestad i Creditsafe mener de positive konkurstallene for januar... Les mer »
skatt

Ny rapport: Høyest økning av konkurser i Nordland

I april var det totalt 380 konkurser blant norske aksjeselskap. Det er en nedgang på 17 prosent sammenliknet med samme måned i fjor på landsbasis, men den høyeste økningen i konkurser i... Les mer »
kalkulator

Nå øker konkursene igjen

Når kredittopplysningsbyrået Creditsafe summerer første kvartal, er konklusjonen en jevn økning i antall konkurser, og mars bød på hele 506 stykker. Det er en økning på 21 prosent sammenliknet med samme måned i fjor. Den... Les mer »