– Norsk Industri må ta ansvaret for bruddet i forhandlingene

kalkulator

Parats forhandlingsleder, Kjell Morten Aune, sier Norsk Industri må ta ansvaret for bruddet i forhandlingene i årets tariffoppgjør og frykter en konflikt som følge av manglende vilje til dialog.

Aune sier Parat gikk inn i forhandlingene med realisme og tro på en fornuftig løsning.

– Koronakrisen tar vi på største alvor, men pandemien kan ikke føre til at partene i arbeidslivet ikke kan gjøre fornuftige endringer i gjeldende tariffavtaler. Flere av våre krav har ingen økonomiske konsekvenser for arbeidsgiver, men her møter vi en motpart uten vilje eller evne til å diskutere fornuftige krav, sier Parats forhandlingsleder.

Les også:  LESERINNLEGG: Tåkeprat fra skyggene

Han sier det nå er opp til Riksmekleren å hjelpe partene til å finne løsninger i fellesskap.

– Vi får en ny mulighet til å diskutere lønn, variable tillegg for jobbing offshore og større forutsigbarhet knyttet til arbeidstid når vi møtes til mekling. Vårt krav om at arbeidsgiver må forskuttere sykepenger må også med. Endelig frist for enighet er 20. august klokken 24.00. Innen den tid må Norsk Industri vise en annen forhandlingsvilje enn hva vi har sett frem til nå, sier Aune.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.