23 millioner ekstra til vedlikeholdsprosjekter langs nordlandskysten

dårlig vær

Tirsdag 31. mars behandlet Stortinget Prop. 67 S/Innst. 216 S (2019-2020) om Endringer i statsbudsjettet 2020 i møte med virusutbruddet. Et av bevilgningsvedtakene var 100 millioner kroner ekstra til vedlikeholdsarbeider langs kysten. 23 millioner går til nordlandskysten.

– Vi har fulgt opp Stortingets vedtak om å bevilge 100 millioner kroner ekstra til Kystverket. Nå er fordelingen av de ekstra midlene klar, med vedlikeholdsprosjekter langs store deler av kysten. På denne måten bidrar vi til å opprettholde økonomisk aktivitet i en spesiell tid, samtidig som vi øker takten i vedlikehold av fyrbygninger, og utbedrer kaier og moloer, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Les også:  LESERINNLEGG: Aldri før har så mange spist så mye kake for så lite

87,5 millioner kroner går til vedlikehold av fyrbygninger, moloer og kaier. Videre går 10 millioner kroner til opprydning av eierløse blåskjellanlegg som kan utgjøre en fare for sjøtrafikken. 2,5 millioner kroner går til vedlikehold av bygningsmassen til sjøtrafikksentralen som ligger i Vardø.

– Hovedhensikten er å hjelpe den kriserammede bygg- og anleggssektoren over hele landet, men dette bidrar selvsagt også til å ta vare på fyrbygninger og fiskerihavneanlegg, og til økt sikkerhet på sjøen, sier samferdselsministeren.

Les også:  Over 1 million til folkehelse i Nordland

Kystverket har funnet frem prosjekter som kan komme raskt i gang og som passer godt for små og mellomstore bedrifter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.