13 millioner til inkludering i kulturliv

nettspill

75 prosjekter mottar til sammen nær 13 millioner kroner fra tilskuddsordningen Inkludering i kulturliv.

– Vi ønsker et inkluderende og mangfoldig kulturliv hvor alle kan finne sin plass uavhengig av hvor du bor, hvem du er, eller familiens økonomi. Kunst og kultur gir barn og unge en unik mulighet til å styrke identitet og selvtillit ved å utforske og uttrykke seg selv, derfor er denne ordningen veldig viktig, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Les også:  Gåte & Djerv ute med låta "Svarteboka"

Kulturtanken har ansvar for tilskuddsordningen for inkludering av barn og unge i kulturlivet. I 2023 er ordningen på 12,97 millioner kroner. Det overordnede målet med Inkludering i kulturliv er å gi barn og unge mulighet til å delta i felles kulturaktiviteter på tvers av blant annet kjønn, etnisitet, funksjonsevne, sosial- og økonomisk bakgrunn og bosted.

Det har vært stor interesse rundt tilskuddsordningen. Ved søknadsfristens utløp var det kommet inn 175 søknader med en samlet søknadssum på nær 38 millioner kroner. Nær 13 millioner kroner er fordelt på 75 prosjekter.

Les også:  Queens of the Stone Age slipper albumet "In Times New Roman..."

Midlene er fordelt over hele landet til et mangfold av grupper og aktiviteter.

– Å gi barn og unge muligheten til å oppleve og delta i kunst- og kulturfellesskap er ikke bare en nødvendighet, men også en investering i fremtiden, påpeker Kulturtankens direktør Øystein Strand.

Blant prosjektene som mottar støtte finner vi musikkfaddere, styrking av samisk språk og formspråk i teater og film, tegneserieverksted og en satsing som skal gi hørselshemmede ungdommer større kjennskap til og stolthet over eget språk, historie og kultur.

Les også:  The Other End slipper debutalbumet "The Sun Will Do You Good, They Said"

– I dagens verden er det avgjørende å gi unge muligheter til å utforske kunst og kultur sammen og dermed bygge fellesskap og forståelse, sier Strand.

Kulturtankens ungdomsråd har også vært involvert i søknadsbehandlingsprosessen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.