– Mange båteiere får en kjip start på sesongen

fritidsbåt

Nå begynner båtsesongen for alvor. – Jeg er redd mange får en kjip start, med båten på verksted og ikke på vannet.

Det sier fagsjef på båt i Frende Forsikring, Edmond Wold Gaulen og forteller at selskapet opplever en økning i antallet innmeldte båtskader etter påske hvert år.

– Når påsken er over starter sesongen for mange båteiere. I år ga vinteren lengre kuldeperioder flere steder i landet. Jeg er spesielt spent på tilstanden til båter på Vestlandet. Der fikk mange en vinter utenom det vanlige, sier båteksperten.

Les også:  Fem tips for brannsikkerhet i julen

Sesongstarten kan bli utsatt
På toppen fikk Vestlandet også et skikkelig vintercomeback i april i år med snø og kulde. Fagsjefen er bekymret for at vinterherjingene kan bety utsatt sesongstart for mange båteiere.

– Bruk noen timer på å sjekke tilstanden til båt og motor. Da kan du bestille tid på verksted eller bestille service før ventetiden blir altfor lang. I verste fall kan du gå glipp av mange fine dager på sjøen i mai og juni, hvis båten må på verksted og ventetiden er lang, sier Wold Gaulen.

Les også:  7 tips for et vinterklart hus

Det er også lurt å se til båten og utstyret gjennom vinteren. Jo tidligere du oppdager skaden, jo rimeligere er det å fikse den og så slipper du heve båtkjøpet.

Dette må du sjekke
Derfor er det viktig at båteiere følger med når de ser til båten før sesongstarten.

– Du må ikke bare se på båten fra utsiden. Gå om bord og sjekk at selvlensingen ikke har tettet seg med is og snø, eller gammelt rusk. Hvis det har skjedd må du ta grep nå. Lar du det ligge kan regn få båten din til å synke, sier Wold Gaulen. Egenvekten kan trekke båten ned, hvis lensehull er tette.

Les også:  1 av 5 har kjørt bil uten å vite om de var edru

– Derfor er det ekstra viktig å se til båten i perioder med mye regn, eller stort snøfall, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.