​Bruk av Digipost kan hindre id-svindel

rss nyheter

Norsk senter for informasjonssikring (NorSiS) anbefaler nordmenn å bruke digitale postkasser for å minske faren for id-svindel. Digipost er den klart største digitale postkassen i Norge.

En undersøkelse gjort av NorSIS og Skatteetaten viser at antallet nordmenn som er utsatt for id-tyveri er redusert med nesten en tredjedel de siste to årene. Likevel er mer enn 100 000 nordmenn blitt utsatt for for id-svindel.

– Med digital postkasse slipper du å ha papirdokumenter med sensitive personalopplysninger liggende. Du får også post som kredittvurderinger som er gjort av deg, raskere. Er det noen som misbruker din identitet til å ta opp lån eller kjøpe produkter, kan du derfor stoppe dette før produktet blir sendt svindlerne, forklarer Peggy Heie, administrerende direktør i NorSIS.

Les også:  Få på plass skilting for hurtiglading!

Til forskjell fra e-post er det sikkert å sende sensitive personopplysninger til digital postkasse. I 2019 sendte det offentlige 12,4 millioner brev til digital postkasse. Det er en økning på mer enn 40 prosent fra året før.

–Digipost-brukere mottok i snitt mellom 16-18 meldinger i fjor. Fra det offentlige kan det dreie seg om vedtak fra Nav, politiattest, informasjon fra kommunen eller Kreftregisteret. I tillegg kommer meldinger fra private bedrifter. Alt du mottar i Digipost er trygt å åpne, ligger sikkert lagret og er din personlige eiendom, forteller leder for Digipost, Thomas Mathisen. 

Les også:  Samsung lanserer AI-PC: Galaxy Book4 Edge

Siden Posten lanserte Digipost i 2011 har mer enn to millioner nordmenn blitt brukere. Det tilsvarer mer enn halvparten av Norges voksne befolkning, og over 100 millioner meldinger er blitt sendt. I uke 11 sender Posten ut brev til innbyggere som ikke har begynt å bruke Digipost.

–Å bruke digital postkasse er en enkel og effektiv måte å beskytte seg mot nettkriminalitet på, og med Digipost mottar du raskt informasjon som er viktig for deg. De som ennå ikke har tatt i bruk Digipost har en god anledning til registrere seg nå som de mottar brev fra Posten, sier Mathisen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.