SubConnected vil elektrifisere norsk oppdrettsnæring

SubConnected

Det svenske selskapet etablerer nå SubConnected AS i Norge og lanser et spesialutviklet system for elektrifisering av oppdrettsanlegg. Gjennom samarbeid med strategiske partnere tilbyr selskapet nå å forsyne oppdrettsanlegg med høyspentløsninger der de spesialutviklede dynamiske kablene kan legges over lange avstander.

Målet er at vi skal bidra til å gjøre norsk oppdrettsnæring både grønnere og mer energieffektiv», sier adm. dir Emil Christiansen i Göteborg-baserte SubConnected AB.

Christiansen viser til at et oppdrettsanlegg som forbruker 200.000 liter diesel årlig, slipper ut 540 tonn CO2 fra dieselaggregatene.

Les også:  Sven-Erik Holsbø ny direktør i Frost Kraftentreprenør

– Med vår løsning slipper man forurensning og man får en pålitelig energikilde, sier Emil Christiansen.

SubConnected tilbyr oppdretterne å kjøpe eller leie systemløsningen. Ved leie vil SubConnected ta seg av alt fra installasjon, til kontinuerlig overvåking og vedlikeholdsarbeid.

– Vi tilbyr leieløsninger for utstyr og system, der risikoen er for utleier,
og kundene får mulighet til å ta enklere beslutninger om investeringen, sier Christiansen.

Han opplyser at løsningen er fleksibel, kablene kan flyttes sammen med anleggene, systemet kan utvides og det kan lett knyttes på andre energikilder som vind-, sol- eller bølgekraft.

Les også:  Feil oversettelse banet vei for sjødeponi

Her er det mulig å bygge systemet ut til et komplett grønt økosystem, og ha en løsning som er sikker for fremtiden.

Christiansen og flere av partnerne har bakgrunn fra Waves4Power, det svenske selskapet som i 2017 lyktes å levere strøm til det norske elnettet fra bølgekraftanlegget utenfor Runde.

Waves4Power fortsetter sin satsning, mens SubConnected spesialiserer seg på å utvikle og levere energisystem til oppdrettsnæringen og andre havbaserte installasjoner.

Les også:  40 millioner kroner til forskning på bærekraftig hav i Nord-Norge

Målet er å levere de første løsningene til norske oppdrettsselskap, før man satser i andre regioner.

– Potensialet er svært stort. Med det fokus det er i dag på grønne bærekraftige energiløsninger som samtidig er økonomisk lønnsomme, samt at oppdrettsanleggene blir lagt lenger til havs, mener vi at dette er en riktig satsning på et riktig tidspunkt, avslutter Emil Christiansen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.