matmerk

Lokalmat fra Lofoten i sentrum i Berlin

– Hva har en pølse fra Tromsø, en tørrfisk fra Lofoten og en spekepølse fra Ringerike til felles? Jo, dette er lokalmat med høy kvalitet, basert på lokale råvarer og oppskrifter som... Les mer »
politi

Biltyv tatt i Ballstad: Politiet vil ha tips om savnet bil

Natt til onsdag ble en bil meldt stjålet på Ballstad. I løpet av natten har politiet pågrepet en mann, født 1990, mistenkt for bilbrukstyveri samt kjøring i ruset tilstand, forteller politiet. Politiet... Les mer »
isaksen ndf

Ber næringslivet om innspill til nasjonalt dronesenter

I går ble det kjent at det skal åpnes et nasjonalt dronesenter på Andøya i Nordland. Nærings- og fiskeridepartementet utreder nå om det er behov for et nasjonalt kompetanse- og testsenter for... Les mer »
drone andøya

Norsk Dronesenter etablert på Andøya

Helt på slutten av 2018 ble selskapet Norsk Dronesenter etablert. Selskapet har som målsetning å fasilitere for test og utprøving av dronesystemer i Norge og Europa. Utviklingen av dronesystemer holder en høy... Les mer »
bondegård

Fylkesmannen i Nordland gir halv million til klimatiltak i landbruket

Fylkesmannen i Nordland tildeler 500.000,- kroner til fylkesvise tiltak innen Klima- og miljøprogrammet (KMP) i jordbruket i 2019. Programmet omhandler fire kategorier: klimatilpassing, klimautslipp/karbonbinding, naturmangfold/kulturminner og forurensing. Prosjekter som bidrar til styrking... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeriministeren søker jobb i Nordland

Fiskeriminister Harald T. Nesvik vil ut og jobbe i sjømatbedrifter i hele landet. Nå oppfordrer han bedriftene i Nordland til å invitere. – Hver dag går flere tusen personer til en jobb... Les mer »
strøm

Nordland i krafttoppen på produksjon og investeringer

Nordland fortsetter å være et av Norges største kraftfylker, og ligger i toppsjiktet både på produksjon og investeringer i kraftnæringen. I 2017 var Nordland nest størst i begge kategoriene, opplyser Nordland fylkeskommune. –... Les mer »
politi

Politiet: Våpen avfyrt på utested i Brønnøysund

Natt til lørdag fikk politiet i Brønnøysund melding om en mann som kom inn på et utested med flere luftvåpen. Han skal ha avfyrt et skudd mot taket. Folk på stedet fikk... Les mer »
norvik

Nordvik åpner ny butikk i Brønnøysund

Byggeprosessen går mot slutten, og i disse dager gjøres de siste forberedelsene før det nye Toyota anlegget til Nordvik åpner dørene 22. januar. – Det er nok ikke helt tilfeldig at vi... Les mer »
ngu

Nordland: Mer olje sør enn nord

Nordland III sør for 67. breddegrad har etter alt å dømme beholdt mer olje og gass i antatte reservoarer enn Nordland VI utenfor Lofoten. – Gjentatte bevegelser i undergrunnen nord i Nordland... Les mer »