Det er duket for 17. mai!

firkløveren

Årets første hestehov har blomstret, og snart skal vi i gang med dugnad og forberedelser til 17. mai. På nasjonaldagen opplever mange at bunaden skal på samtidig som bordet skal dekkes.

Etter å ha sett på barnetoget, reiser også mange hjem sammen med gjestene, – da kan det være fint å ha dekket bordet kvelden før!

Den 17. mai er en stor og innholdsrik dag for store og små, og tiden rundt bordet er et av høydepunktene på nasjonaldagen. Heldigvis finnes det mange måter å dekke bordet på, og som oftest skal det ikke så mye til for å få det ekstra fint!

Dekk bordet med flott servise
Vår folkekjære Finn Schjøll har designet serviset Kaprifol sammen med Anna Handell. Inspirasjonen er hentet fra kaprifol og erteblomst, som er noen av Finn Schjølls favorittblomster. Firkløverens nye servise er utgitt i samarbeid med Magnor og er et møte mellom stilren nordisk form og sprudlende blomsterglede. Kaprifol er funksjonelt og gir mulighet til ulike måter å dekke bordet på, sobert hvitt eller livlig blomstrende. På 17. mai bør serviset være i fokus og det kan gjøre en stor del av bordpynten.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

– Plasser den største skålen fra Kaprifol midt på bordet med en bukett blomster, eller som her, med linservietter og bånd, tipser Finn Schjøll.

Med bånd bundet rundt bestikket, føler gjestene seg ekstra velkomne til bords.

– Invester gjerne i bånd du kan gjenbruke år etter år, da gjør du bordet ekstra festlig til 17. mai, tipser Schjøll.

Det skaper også hyggelige tradisjoner rundt matbordet med de du er glad i.

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

Dekk med mat og kaker i rødt, hvitt og blått
En superfestlig 17. mai-kake lager du enkelt av en vanlig kake bakt i en avlang form, dekorert med et ekstra lag med sjokolade, marengs og bær i det norske flaggets farger.

Et annet enkelt tips er å tre jordbær, blåbær og minimarshmallows på trespyd – en dessert i rødt, hvitt og blått.

Flere anledninger enn selve 17. mai
De nærmeste månedene er det ikke bare duket for 17. mai, det er også duket for konfirmasjoner, bursdager, dåp og bryllup, for å nevne noen begivenheter. I den grad været tillater det, ønsker også de fleste av oss å arrangere ulike festligheter utenfor husets fire vegger.

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

Ofte skal det bare små tilpasninger til for å gjøre spisebordet ute klart for hygge. Derfor kan det være fint å investere i et servise som du kan bruke til så mange anledninger som mulig.

– Det finnes alltid noen eller noe å feire, sier Blomster-Finn.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.