Hektisk innspurt mot Fjellfilmfestivalen

teater

Om to uker inntar over 1000 film og friluftsinteresserte Gjendesheim til det som har blitt Nordens største festival for Fjellfilmer. Det er mye som skal på plass før den tid.

Blant annet skal et sirkustelt som rommer cirka 500 mennesker og over 70 frivillige kommer til å være i sving. Sameien kan love et spennende filmprogram.

– Nå er det hektisk innspurt hvor tusen ting skal på plass, sier den ferske festivalsjefen Tonje Sameien .

Om to uker inntar over 1000 film og friluftsinteresserte Gjendesheim til det som har blitt Nordens største festival for Fjellfilmer. Det er mye som skal på plass før den tid. Blant annet skal et sirkustelt som rommer cirka 500 mennesker og over 70 frivillige til å være i sving. Sameien kan love et spennende filmprogram.  

I tillegg til festivalen som avvikles helgen 13.-15. September, så arrangeres også Mini-fjellfilm som er en dag med filmaktiviteter for 8. klassingene fra Vågå. Festivalen inviterer sammen med kommunen og lokale aktører alle sammen til en heldag med frilufsliv og fjellfilm i forkant av festivalen. 

Les også:  Hanne Sørvaag feirer 25 år som plateartist

– Vi håper å se igjen ungdommen både som ordinære deltagere og frivillige om noen år, og at mini-fjellfilm skal bidra til å gi dem den samme film og frifluftsgleden som Fjellfilm symboliserer, sier Tonje Sameien. 

Fjellfilmfestivalen arrangeres 13.-15 september på Gjendesheim i Jotunheimen. Fjellfilmfestivalen er en særegen festival som byr på en langhelg med friluftslivfilmer, turer, aktiviteter, konsert og sosial hygge. 

Fjellfilmfestivalen arrangeres for 17. gang, og har de siste årene vært helt utsolgt. Fjellfilmer som vises både innendørs i et sirkustelt og på det store utendørsamfiet med mektige fjell som ramme, skaper en unik stemning på festivalen.

Festivalen starter fredagsmorgen med aktiviteter og filmer. Totalt vises over 35 filmer på fire ulike scener. Filmene er innen alle sjangre fra helaftens spillefilmer, dokumentarer og kortfilmer.  

I tillegg til de beste filmene fra utlandet, slippes mange nye norske filmskapere til. Skaperne bak snowboardfilmen «There’s always next season” som skildrer snowboardmiljøet i Tromsø viser både sin spillefilm og dokumentarfilm, samt at de stiller med liveband til visningen. Monica Hundseid fra Rogaland, viser den ferske filmen sin «Veien til Everest». Det blir også premiere på jenteskifilmen Bergtatt, med de lovende frikjørerne Marit Rolvsjord, Lisen Strøm og Ida Hilde Gunleiksrud foran kamera. 

Les også:  Disse åtte kjendisene deltar i Velodromen Kjendis på TV 2

– På programmet står også miljøfilmen «Chasing Coral» som er en neglebitende dokumentar om massekoralldød. Dette fenomenet er forårsaket av klimagasser som varmer opp havene våre og truer hele økosystemet under vann. Publikum kommer nok til å sitte igjen med mange tanker i hodet etter denne visningen, sier Tonje Sameien. 

– Jeg tror også at filmen “EDIE” kommer til å sette mange følelser i sving med 83 år gamle Edie som pakker sekken og skal bestige et ikonisk fjell i Skottland. Rett og slett en herlig film om det å stoppe opp og ta vare på den tiden en har og gjøre det beste ut av den. 

På kveldstid er det i tillegg livemusikk fra det lokale bandet Svinland Trio og den svært populære Rab dunjakkedisco i sirkusteltet med DJ og gode danseslagere.

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

– I tillegg prøver vi å gjenspeile mangfoldet i deltakerne, i aktiviteter vi tilbyr på festivalen. Jotunheimen er en lekeplass og vi tilbyr en rekke ulike aktiviteter og turer på dagtid. Blant annet står juving, rafting, sup, gåturer og matlagingskurs på programmet, sier Tonje Sameien. 

Selv om mange av de som er på festivalen er godt vante fjellfolk, er det også en god del som kanskje nettopp har begynt på sin reise «inn i naturen». Kombinasjonen av inspirerende film og flotte omgivelser er unik. 

De fleste deltakerne bort i telt. Rett utenfor teltduken venter milevis med merkede løyper, spektakulære 2000-meterstopper og den vakre fjellsjøen Gjende. Mange deltakere benyttet muligheten til å gå Besseggen, som er en av mange turer som byr på fantastiske naturopplevelser. Inne på festivalområdet er det i tillegg til fjellfilmer, muligheter for å spise lokalmat, bade i vedfyrt badestamp, steke pizza i utendørs pizzaovn, oppleve intimkonserter, eller bare nyte utsikten mot hjertet av Jotunheimen.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.