Fokus på norsk sjømat og bærekraftige hav i Mexico

klippfisk

I forbindelse med statsminister Erna Solbergs besøk i Mexico neste uke reiser administrerende direktør i Sjømatrådet, Renate Larsen, sammen med norske eksportører, til Mexico City for å delta på en næringslivsmottakelse i regi av den norske ambassaden.


Fokuset vil være på Norge som havnasjon og den blå økonomien, hvor sjømaten spiller en viktig rolle.

Norsk sjømat, særlig klippfisk, har en egen plass i det meksikanske kjøkkenet og nytes gjerne i julehøytiden. Den norske sjømaten har dog potensiale til å få et større innpass i den meksikanske matkulturen gjennom hele året.

Les også:  Sukkeravgiften: Mot 1 milliard i tapte avgiftsinntekter i 2018

Under mottakelsen vil blant annet en av Mexicos mest renommerte kokker, Enrique Olvera, gi inspirasjon til hvordan norsk sjømat kan brukes med en moderne vri i den meksikanske tacoen.

– Vi ser frem til å kunne vise meksikanske aktører bredden av norsk sjømat og hvordan råvarene fra nord kan inkluderes i det meksikanske kjøkkenet, sier Ingelill Jacobsen, prosjektleder for nye marked i Sjømatrådet.

Les også:  Dilemma mellom objektivitet og empati i Utøya-avhør

Gjennom satsningen på nye marked i Sjømatrådet arbeides det for at meksikanerne skal få øynene opp for mangfoldet av norsk sjømat og at klippfisk like gjerne kan brukes på grillen i sommermånedene som i den tradisjonelle bacalao-retten meksikanerne spiser til jul.

– Mottakelsen blir også en god arena for norske aktører å treffe eksisterende kunder, samt knytte nye kontakter i det meksikanske markedet, legger Ingelill Jacobsen til.

Les også:  Eksplosjon av hussopp i høst

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.