Wizz Air satser på reduksjon av utslipp

wizz air

Ti nye løsninger for å forbedre effektivitet på forbrenning av drivstoff skal iverksettes i år. Dette er en del av Wizz Airs forpliktelse om å redusere karbonutslipp med ytterligere 33 prosent innen 2030.

I tillegg til de 25 drivstoffbesparende tiltakene som allerede er iverksatt de siste årene, fokuserer Wizz Air nå på nye løsninger. For eksempel utvikles en modell for estimering av null-drivstoffvekt, fjerning av unødvendig ekstra drivstoff takket være optimaliseringer i planleggingssystemet vårt, samt innføring av mer presise ytelsesfaktorer som sikrer nøyaktighet i prediksjon av drivstoff-forbrenning.

Les også:  Enorm etterspørsel: Nå går startskuddet for ny kinesisk sjømat-rute

Ytterligere driftsoptimaliseringer i flaps-konfigurasjonen vil også være sentralt i tiden fremover. Wizz Air er allerede bransjeleder hva gjelder redusert bruk av flaps ved innflyging.

I et forsøk på å forbedre effektiviteten på forbrenning av drivstoff har Wizz Air introdusert anbefalinger til piloter om å redusere flaps-konfigurasjoner for både take-off og landing. Konsekvensen har vært betydelige besparelser i drivstofforbruk. Dette skyldes at en lavere flaps-innstilling under opp- og nedstigning gir lavere motstand, noe som resulterer i mindre forbrenning av drivstoff. Statistikken viser at justeringen har resultert i en besparelse på anslagsvis 2000 tonn drivstoff, noe som eliminerer omtrent 6000 tonn CO2 i året.

Les også:  Enorm etterspørsel: Nå går startskuddet for ny kinesisk sjømat-rute

Airbus utførte nylig en undersøkelse av flydata. Der kom det frem at Wizz Air er den ledende aktøren i bransjen på redusert bruk av flaps under innflyging. Tar man hensyn til ulike flyforhold og sikkerhetsmarginer, vil reduksjon av flaps ved innflygning potensielt spare rundt 15 kg drivstoff per tur. I løpet av et år vil dette bety at du reduserer CO2 tilsvarende 92 300 biler som kjører fra Oslo til Trondheim.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.