Willy Oftedals Ærespris 2023: Ønsker nominasjoner til Willyprisen

scandic live nation

Siden 2011 har Rock Mot Rus årlig delt ut Willy Oftedals Ærespris til en rekke flotte folk og organisasjoner. I år skal vi dele ut «Willyprisen» for 13. gang og ønsker nominasjoner fra hele landet. Kjenner du noen som gjør en ekstra innsats for ungdom og unge musikere? 

Willyprisen er en nasjonal pris som skal gå til noen som har gjort en aktiv innsats for ungdom eller unge musikere. Man ønsker kandidater fra hele landet, og man kan nominere både enkeltpersoner og lag og foreninger. Hvem er din hverdagshelt?

Palmesøndagshelga feirer Rock Mot Rus 40 år som festival med publikum fra hele Nord-Norge og artister som Dagny, Moddi, 06 Boys og Witch Club Satan. I tillegg blir det selvsagt rockemønstring og for trettende gang skal Willy Oftedals Ærespris deles ut.

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

Juryen, som består av styret i Rock Mot Rus ønsker seg kandidater til den trettende utdelinga.

Prisen består av 5000 kroner, et diplom og bronsestatuetten «Willy», utarbeidet av en av Willy Oftedals nære venner, Svein Spjelkavik, og støpt av Kristiania Kunst- & Metallstøberi, som også hvert år støper troféene til Spellemannsprisen.

Willyprisen er en nasjonal pris, og hvert år nomineres tre kandidater. Prisen ble delt ut for første gang i 2011. Da var det Harstad-mannen og ungdomsradiogründeren Reidulf Solbakken som fikk prisen.

Les også:  Lille Venn ute med låta "Just Like Me!!"

Siden da har prisen blitt delt ut til verdige deltakere i hele landet. I 2022 gikk prisen til Agnete M. Kirkevaag for sin jobb med Ungdommens rockeklubb Odal, som er et lavterskeltilbud kun basert på frivillighet.

Vil minnes Willy
– Den største grunnen til at Rock Mot Rus ble så betydningsfull for musikklivet i nord, het Willy Oftedal, og han var festivalsjef i 29 år, før han tapte kampen mot kreften i 2010. Derfor opprettet vi i 2011 Willy Oftedals Ærespris, for å hedre Willys minne, og samtidig gi velfortjent honnør til andre som ham. Det er mange «Willyer» der ute som fortjener å bli sett for den fantastiske jobben de gjør. 

Les også:  MUSIKK: Anna Kajander ute med albumet "Al Dente"

– Prisen er nasjonal, og vi mottar hvert år forslag på mange gode kandidater. Prisen deles også i år ut i forbindelse med Rock Mot Rus-festivalen på Andenes, sier Kristin Krey.

Tidligere vinnere:

2011: Reidulf Solbakken, Harstad

2012: Tore Arholm Tobiassen, Stavanger

2013: Tonje Unstad, Liland

2014: Tore Mathisen Grøtte, Alta

2015: Trond Lind-Hansen, Andenes

2016: Per Inge Olsen, Nesseby

2017: Øystein Bjørstad Lindbeck, Sortland

2018: Roy-Arne Westermann, Kjøpsvik

2019: Atle Borgeteien, Oslo

2020: Siv Janna Glømmi, Oslo

2021: LOUD!, Oslo

2022: Agnete M. Kirkevaag, Nord-Odal

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.