Vil ha nasjonalt senter for yrkesfag til Nordland

nfk

– Det er på tide å få på plass et nasjonalt senter for yrkesfag. Slik kan vi få et bredere og dyktigere fagmiljø knyttet til yrkesfaglig utdanning, sier Odin E. Rønning, fylkestingsrepresentant for Frp i Nordland.

I en uttalelse som han fikk flertall for i fylkestinget bes regjeringen nå om å gå videre med en utredning for et slikt senter.

– Nordland har en lang og sterk tradisjon for å satse på yrkesfag. I fremtiden vil denne satsningen være utrolig viktig, fordi vi står overfor store omstillinger som krever dyktige fagfolk, påpeker Rønning.

Les også:  Buitink ny leder i Nordland SV

I Nordland har det vært fokusert på yrkesfag i mange år, gjennom blant annet steigenmodellen og nordlandsmodellen.

– Dette er kompetanse vi i fylkestinget mener er bra, og som bør utarbeides over hele landet.  

Av alle fylker i Norge er det Nordland som har størst andel elever i yrkesfaglig studieløp, inklusiv læreplasser. Det er vi veldig stolt over, og på bakgrunn av blant annet dette mener jeg at Nordland er en ideell plass for å lokalisere et nasjonalt senter for yrkesfag, sier Rønning.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

Med uttalelsen ber Nordland fylkesting nå regjeringen om å starte utredning av et nasjonalt senter etter et av forslagene fra en ekspertgruppe som har sett på slike muligheter, sier Rønning.

– Det forslaget vi ber dem om å utrede er den mer omfattende modellen. I tillegg oppfordrer vi regjeringen om å se på mulige plasseringer i Nordland der senteret kan ligge, avslutter Frp-politikeren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.