Mohr, Litlere, Moe og Aalrust vant siste rittet i Norgescupen i sykkelkross

sykkelkross norgescupen

Siste rittet i Norgescupen i sykkelkross ble i dag avviklet i Bergen. Det var knyttet stor spenning til sammenlagt-resultatet i flere klasser. Spesielt i M-Senior og K-Senior var det helt åpnet om hvem som skulle ta laksetrøya med hjem og stå som vinner av Norgescupen 2017.

I K-Junior har Mari Mohr fra Stavanger SK vært totalt overleggen i hele år, og hadde allerede sikret seg sammenlagt seieren før det siste rittet. I dagens ritt var hun igjen eneste k-junior rytter på start og hadde kun seg selv og senior-rytterne å konkurrere mot. Mohr viste stor prestasjon og klarte å holde tritt med seniorene lenge. Seieren i K-Junior og sammenlagt-seieren i Norgescupen hadde hun allerede sikret seg i forkant av rittet, og hun kunne smile bredt på pallen iført den ettertraktede laksetrøyen med premier i begge hender.

– Det var veldig gøy i dag og, men veldig tung løype. Utrolig moro å ta hjem Norgescupen sammenlagt, sier Mohr.

Les også:  Politiet sikrer Aspmyra under Bodø/Glimt – Lugano

I M-junior tok gårsdagens vinner Erlend Nybø Litlere fra Bergen CK igjen kommandoen fra start og virket å ha god kontroll. Bak jaget Herman Hofstad fra Åsane CK. Men måte se avstanden til Litlere bli større og større. Til tross for en punktering på slutten som resulterte i at han måte løpe siste biten inn i mål tok Litlere en klar seier i M-Junior. På andre plass fulgte Hofstad. Tredjeplassen gikk til Sebastian Meland fra Nordhordaland SK.

– Dette var gøy! Kaldt, men det gikk fint så lenge man holdt seg på sykkelen. Kul løype. Spesielt partiet med hindrene etter nedoverbakken. Man bare fløy over, sier Litlere.

I K-Senior var det helt åpent mellom Ingrid Moe fra Bergen CK og Marit Sveen fra Rye SK med tanke på hvem av dem som skulle ta hjem sammenlagt seieren i Norgescupen. Sveen gikk hardt ut fra start og fikk en luke ned til Moe. I tillegg fikk Moe problemer med sykkelen og tapte masse tid på første runden. Sveen fortsatte å trøkke på, men bak hadde Moe fått orden på sykkel og nærmet seg Sveen mer og mer. Midtveis i rittet fikk omsider Moe kontakt igjen og duoen var igjen samlet. Moe la seg rett i front og dro sakte men sikkert fra Sveen som kjempet hardt for å klare å holde følge. Moe klarte derimot å holde avstand til konkurrenten og tok med det ikke bare seieren i rittet, men også i Norgescupen sammenlagt til stor glede for hjemmepublikummet.

Les også:  VIDEO: Glimt snytt for straffe - Molde cupmester

– Jeg skulle prøve å lage litt spenning da kjelde skilte seg fast og jeg tapt mye tid på å få det løs igjen. Utrolig gøy å ta laksetrøya her også. Nå har jeg tatt seier i to Norgescuper for i år, så kan jo enkelt si at jeg er veldig fornøyd med sesongen, sier Moe.

I M-Senior var knyttet stor spenning på om noen kunne ta fra Håkon Lunder Aalrust fra Team Coop sammenlagtledelsen. Ut fra start tok Håkon Lunder Aalrust kommandoen og dro ifra Morten Vaeng (Swix Hard Rock) og Henrik Aalrust (Asker CK). Vaeng forsøkte å tette luken opp til Håkon Aalurst. Avstanden lå lenge på ca 15 sekunder, men Håkon Aalrust virket ha god kontroll på det hele. Avstanden ned til Vaeng økte og i mål var Håkon Aalrust rundt 1 minutt foran Vaeng. Han tok med det også sammenlagt seieren i Norgescupen. Tredjeplassen gikk til Henrik Lunder Aalrust (Asker CK).

Les også:  Målfest på Aspmyra: Glimt sikret Europa-kamper

– Veldig fornøyd med å ta Norgescupen sammenlagt. Det var et veldig hardt ritt, men det var det jeg ønsket, sier Aalrust.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.