Vil ha fylkeskommunale arbeidsplasser i hele Nordland

nfk

Fylkestingsrepresentant Stian Hiis Bergh i Høyre, vil ha desentralisering av arbeidsplasser i Nordland fylkeskommune.

 fylkestingets samling på Mo i Rana holdt Stian Hiis Bergh (H) en interpellasjon om desentralisering av arbeidsplasser i Nordland fylkeskommune.

– Jeg tok opp denne saken allerede i 2020, men det er lite som har skjedd. Vi ønsker at fylkeskommunen lyser ut flere stillinger med arbeidssted Nordland og gi mulighet for de ansatte til å jobbe nærmere der man bor.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

Nordland fylkeskommune har i følge Hiis Bergh en viktig rolle som samfunnsutvikler og er en av de største arbeidsgiverne i fylket.

– Ved å ha stillingsutlysninger som ikke er bundet til et spesifikt sted i fylket, kan barrieren for å sende inn en søknad være lavere, og dermed kan man få flere kompetente søkere, uttaler Hiis Bergh.

Fylkesrådets nestleder, Svein Eggesvik, besvarte interpellasjonen og påpekte at det allerede er lyst ut noen stillinger med kontorsted Nordland og det gjøres nøye vurderinger i forkant av hver utlysning.

Les også:  Ønsker fortgang i konsesjonssak i Bodø

– Jeg mener fylkesrådet ikke er offensiv nok i denne saken. Pandemien har bidratt til at arbeidslivet har endret syn på både hjemmekontor, fjernledelse og kommunikasjon gjennom digitale verktøy. Det vil i mindre grad enn før være behov for at alle i samme avdeling sitter i felles kontorlandskap, påpeker Hiis Bergh.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.