Viaplay-serien Wisting nominert til «krimsjangerens Oscar»

viaplay

Første episode av den norske Viaplay-serien Wisting er nominert til Edgar-prisen for årets beste TV-manus. Prisutdelingen er kjent som «krimsjangerens Oscar», og 30. april blir vinneren kåret i New York. 

Som eneste norske TV-bidrag i prisutdelingens historie er første episode av Viaplays krimserie Wisting nominert til Beste episodemanus til TV-serie av juryen for den årlige Edgar-prisen, oppkalt etter den kjente amerikanske forfatteren Edgar Allan Poe.

Prisutdelingen kalles krimsjangerens Oscar, og blant tidligere vinnere i TV-kategorien finner vi ikoniske serier som Fargo, Sherlock, Homeland og The Sopranos. Det er med andre ord en eksklusiv klubb som den norske serien kan bli en del av.

Les også:  Tre nye år med Champions League på TV 2

Wisting er skrevet av Trygve Allister Diesen og Kathrine Vale Zeiner. Diesen har også hatt regi på alle episodene. Serieskaperne er i ekstase over nominasjonen.

– Akkurat nå går smilet nesten helt rundt. Målet var hele tiden å lage en norsk serie som også skulle ut i verden. Men å bli Edgar-nominert har vi aldri våget drømme om en gang, vi visste ikke en gang at det var mulig. Og når vi ser hvem som har vunnet før, blir det enda morsommere, sier serieskaperne Kathrine Valen Zeiner og Trygve Allister Diesen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.