Ved å kjøre litt for fort sparer du lite tid og øker risikoen for ulykke

bilkrasj

Det er mange som blir fristet til å tråkke litt ekstra på gasspedalen på veiene i sommer, men det er marginalt med tid å spare på å bryte fartsgrensen.

– Øker du farten fra 80 til 90 kilometer i timen, kommer du frem 50 sekunder raskere på en mil, sier Nils Sødal, fungerende kommunikasjonssjef i NAF.

Samtidig som man sparer veldig lite på kjøre 10 kilometer i timen raskere enn fartsgrensen, øker risikoen for å krasje.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

– Det er gode grunner til at fartsgrensene er det de er på veinettet vårt, sier Sødal.

Stress ned
Øker du farten fra 90 km/t til 110 sparer du altså ett minutt og 13 sekunder per mil. Holder du jevnt 110 i ti mil sparer du 12 minutter og 17 sekunder. For de fleste blir besparelsen enda mindre, da de færreste klarer å holde jevnt 20 km/t over fartsgrensen i så lang tid.

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

– Du øker også sjansene for å ta dårlige valg i trafikken. Nøkkelen er å stresse ned, og huske at du er på ferie og ikke har dårlig tid, mener Nils Sødal.

Kan få store konsekvenser ved bråstans
I tillegg til å spare minimalt med tid øker du sjansen for ulykker betraktelig ved å kjøre for fort. Det du klarer å stoppe for i 80 km/t ville du med 10 km/t mer på speedometeret, truffet med 50 km/t.

Les også:  Full frifinnelse av Fosenaksjonistene

– Vårt råd er å følge fartsgrensene så du unngår ulykke. Ta det med ro på ferieturen, så du og familien kommer trygt frem dit dere skal, avslutter Nils Sødal.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.