ANNONSE: Hvordan lindre matallergi hos katter og hunder

Matallergier kan forekomme hos både katter og hunder. Matallergi kan føre til alvorlige fordøyelsesproblemer, samt påvirke huden og pelsen til våre firbente venner.

For å få symptomene under kontroll er det uunngåelig å endre dietten. Imidlertid har mange allergivennlig fôr til hunder og katter en del ulemper. Dyrefôrprodusenten Marsapet har derfor utviklet en innovativ løsning som permanent vil gi tilstrekkelig ernæring til din allergiske firbente venn.

Hva forårsaker matallergi?

En allergi er en overreaksjon av immunforsvaret som utløses av et ufarlig stoff fra miljøet. Dette gjelder også matallergi, der allergenet som er ansvarlig for symptomene finnes i maten. Allergenet er vanligvis en animalsk proteinkilde, som biff.

Avhengig av alvorlighetsgraden av allergien, er en veldig liten mengde av det relevante allergenet ofte nok til å forårsake en allergisk reaksjon hos hunder og katter.

Matallergi krever en permanent endring i kostholdet

Symptomene forårsaket av allergier kan bare bringes under kontroll ved å konsekvent unngå de allergifremkallende komponentene i maten.

For dette formålet er veterinærer ofte avhengige av å prøve en diett, der den firbente vennen får en kilde til protein som ennå ikke er brukt. Hvis dette tolereres godt, kan ytterligere ingredienser tilsettes trinn for trinn. Hvis en allergisk reaksjon oppstår, er det klart hva som forårsaker matallergien, og dietten kan justeres deretter.

Allergivennlig mat  er løsningen

Den største ulempen med eliminasjonsdietten er lang tid å stille en diagnose, ettersom det lett kan ta åtte uker før man kan finne allergiutløseren.

Mange dyreeiere ønsker en raskere løsning og bytte til allergivennlig fôr kan gi gode resultater mye kjappere enn en diagnose hos dyrlegen. I mange tilfeller inneholder disse allergivennlige produktene hydrolysert protein, som er brutt ned ved hydrolyse, slik at potensielle allergener ikke lenger gjenkjennes av immunsystemet.

I teorien høres dette flott ut. I praksis har imidlertid hydrolysert hund- og kattemat noen ulemper. På den ene siden viser erfaringene at slike produkter ikke alltid tolereres godt, og på den annen side er ikke proteinkildene som brukes, alltid av topp kvalitet.

Hydrolysert mat er derfor ikke en sterkt anbefalt løsning for hunder og katter med matallergi.

Allergivennlig kjæledyrmat med insektprotein

For å hjelpe dyreeiere med å mate sine allergiske hunder og katter, har Marsapet utviklet allergivennlige hunde- og kattemat med insektprotein, en innovativ løsning som er tilgjengelig i den interne nettbutikken Der Zooexperte.

Maten til merkene Bellfor og I Love My Cat inneholder protein som er laget av larvene til den svarte soldatflua (Hermetia illucens). Den er preget av en høy biologisk verdi og gir hunder så vel som katter alle de essensielle aminosyrene.

Samtidig har det praktisk talt ikke noe allergipotensial og av erfaring har det vist at selv firbente venner med en veldig alvorlig matallergi tåler maten godt. Dette gjør de allergivennlige variantene med insektprotein ideelle for permanent bytte av hundefôret. Hunde- og katteeiere kan pålitelig gi sin allergiske firbente venn tilstrekkelige næringsstoffer gjennom insektbasert våtfôr, tørrmat og godbiter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.