ANNONSE: Våre beste tips til en god og økonomisk sommer

Det er ingen hemmelighet at det lett kan forsvinne litt ekstra penger om sommeren. Derfor kan det være godt med noen gode tips til hvordan man kan spare litt penger om sommeren. Vi skal gi deg noen gode tips i håp om at det kan hjelpe deg både denne sommeren og generelt i livet.

For det å ha kontroll på egen økonomi er viktig slik at du kan ha råd til det du trenger å ha råd til og slik at du har muligheten til å kunne spare. Det aller viktigste er selvfølgelig at du kan betale for alt det du behøver å betale for og at du ikke sitter på slutten av måneden uten mulighet for å handle mat eller betale regningen.

Økonomiske ferietips

Om du ønsker deg en ferie i sommer så er det viktig at du ikke drar på en ferie du ikke har råd til. Søk ferielån dersom du vet at du får penger senere og har muligheten til å tilbakebetale det, men du må ikke bruke penger du ikke har dersom du ikke kan betale tilbake. Da kan det heller være en god ide å bruke ferien på hytta eller hjemme for å spare litt penger slik at du kan dra på ferie til jul eller neste sommer.

Budsjett

Vi anbefaler også at du lager et budsjett der du har oversikt over alt som kommer inn og alt som går ut. På den måten kan du enkelt se hva du faktisk bruker penger på og ikke minst se hvor du har muligheten til å spare litt penger. For eksempel kan det hende at du har et dyrt kredittkort og at du egentlig har muligheten til å spare penger ved å ha et billigere et. Alt dette vil du få styr på dersom du setter opp et godt budsjett.

 

Faste utgifter

Det er altså en god ide å ta en titt på de faste utgiftene dine. Det kan fort skje at man har et abonnement eller to som man ikke var klar over at man betalte. Da anbefaler vi at du tar deg tid til å gå over kontoutskriftene dine slik at du kan se hvor pengene forsvinner. Om du har unødvendige faste utgifter så kan det være mye å spare dersom du sier opp et abonnement eller to. Hvis du sparer disse pengene et helt år så er du kanskje et steg nærmere drømmeferien.

Sparing

Om det ikke ble drømmeferien i år så har du fremdeles muligheten senere. Bruk et år på å spare litt ekstra slik at du heller kan dra på en enda finere ferie neste år. Det er viktig å kunne spare litt penger i hverdagen, både så man kan ta seg råd til ting man ønsker seg, men også så man har en buffer dersom noe skulle skje. Ved hjelp av tipsene over så er det enklere for deg å begynne med å spare, og vi håper at det er noe du vil prioritere i sommer og resten av året.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.