Vaktselskapene utnytter lærlinger under vekterstreiken

vekter

Tillitsvalgte i Norsk Arbeidsmandsforbund innenfor vaktbransjen mottar stadig rapporter om misbruk av lærlinger under vekterstreiken. Det rapporteres om at lærlinger blir omplassert for å dekke inn vakter som er i streik.

Nye lærlinger blir satt på vakter alene, uten oppfølging fra dem som skal lære dem opp. Dette skjer ved blant annet forskjellige kjøpesenter. Forbundsleder Anita Johansen reagerer kraftig på at vaktselskapene utnytter lærlinger under vekterstreiken.

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

– Med det fokus som har vært på lærlingers situasjon i vaktbransjen, er det oppsiktsvekkende at bedriftene behandler sine lærlinger på en slik måte. Dette understreker legitimiteten i våre medlemmers krav i oppgjøret, sier Johansen.

På bakgrunn av dette ser vi oss nødt til å foreta særskilt plassoppsigelse av våre medlemmer blant lærlingene for å kunne ta dem ut i konflikt, og derved skjerme dem fra en slik behandling.

Les også:  - Arbeidsgiver bør hjelpe medarbeidere med dårlig råd

–  Det er trist at vi må gå til et slikt skritt og vi oppfordrer bedriftene sterkt til å behandle lærlingene slik de fortjener, avslutter Johansen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.