Utestedene tar Erna på ordet: Stadig flere starter med SafeSpot besøksregistrering

alkohol

Utestedet Fire fine har sitt navn fra sangen «Fire fine lænestola», og som i sangen er beliggenheten på den såkalte «beste tomta i byen». Fire Fine er et av byens største og mest besøkte utesteder, og nå ønsker de å bidra til effektiv smittesporing dersom en smitte vil kunne spores tilbake til en av deres gjester.

Fire Fine er nok ett utsted som nå har åpnet for frivillig besøksregistrering og byens utesteder viser at de ønsker å være et trygt sted å være, som tar ansvar for sine gjester og ansatte. 

Les også:  Fotball-EM: Nå tar gressklipperen måldans!

På fredagens pressekonferanse stilte Dagbladet spørsmål om smittebyrden ved serveringsstedene og utestedene. Folkehelseinstituttet (FHI) påpekte at de ikke hadde nok grunnlag til å si noe om situasjonen. Erna Solberg tilførte følgende til svaret fra FHI: 

– Så lenge vi ikke fører lister på hvem som går på bar, og så lenge smitte appen ikke er oppe og går så er det vanskelig å vite hvor mye smitte vi har i de tilfellene.

Les også:  Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni

En rekke serverings og utesteder starter nå med besøksregisterering i håp om å kunne raskt spore smitte, og sikre både ansatte og besøkende ved sine steder. SafeSpot kan spille en viktig rolle i smittesporing både på ett enkelt sted og på tvers av ulike beøkssteder.

– Dette vil definitivt hjelpe oss i smittesporingsarbeidet om vi kan få et bedre samlet bilde på vår kommune når vi skal drive smittesporing, sa kommuneoverlege i Levanger Tommy Aune Rehn når 20 SafeSpots og omtrent samtlige besøksteder i Levanger nå har begynt med SafeSpot.

Les også:  Legemiddelmangel rammer 1 500 pasienter daglig

– Vi håper flere aktører begynner med denne løsninger, det vil bidra til å forenkle vårt arbeid, uttalte smittevernoverlege Tove Røsstad i Trondheim i intervju med NRK forrige uke.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.