Tusenvis av Hurtigruten-passasjerer får muligheten til å besøke Hurtigrutemuseet

Hurtigruten

Hurtigruten Norge og Hurtigrutemuseet går sammen om å lansere nye utflukter som gir hurtigrutegjestene muligheten til et dypdykk i Hurtigrutens historie og dens betydning for kystsamfunnene.

Neste år vil rundt 80.000 Hurtigruten-gjester seile med skipene som er innom Stokmarknes. Gjennom samarbeidet om nye utflukter håper Hurtigruten at så mange som mulig av disse vil besøke det nye museet.

– Museet er en kjempeattraksjon for våre gjester. Jeg har selv vært der to ganger, og det viser den unike rollen denne ruten har hatt langs kysten siden oppstarten i 1893, sier administrerende direktør Hedda Felin i Hurtigruten Norge.

Les også:  46,5 kilometer ny asfalt på Helgeland

Stokmarknes er Hurtigrutens fødested, og det nye museet tar gjestene gjennom hele historien fra kaptein og grunnlegger Richard Withs første seiling for snart 130 år siden og frem til dagens moderne skip.

– Vi er veldig glade for at enda flere nå får muligheten til å besøke museet. Men det belegget og den kapasiteten Hurtigruten har, så tror vi dette kan bidra med veldig mange nye gjester. En slik kombinasjon av sjøreisen og aktiviteter gir verdiskapning på land så vel som om bord, sier administrasjons- og økonomisjef Ole Martin Hammer i Museum Nord.

Les også:  LESERINNLEGG: Døgnåpent PCI-senter må på plass!

På museet kan gjestene oppleve det klassiske hurtigruteskipet MS Finnmarken fra 1956 og se utstillingen om hurtigruta og kulturen langs kystruten.

– Vårt mål er å fylle Hurtigrutemuseet med gjester fra våre skip slik at de ikke bare tar med seg opplevelser fra verdens vakreste sjøreise, men også et varig inntrykk av Kyst-Norge og den betydningen Hurtigruten har hatt de siste 130 årene, sier Felin.

Les også:  LESERINNLEGG: Kuttene vil ramme den nordnorske befolkningen!

Hurtigruten anløper Stokmarknes mellom 14.15 og 15.15 på sørgående rute. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.