Troms brøt forhandlingene med Finnmark

finnmark troms

Sammenslåingen av de to nordligste fylkene og den nye naboen til Nordland går ikke ukomplisert. Nok en gang er det brudd i samtaler om sammenslåing av Troms og Finnmark

Troms sin forhandlingsdelegasjon valgte fredag å bryte forhandlingene med Finnmark om fylkessammenslåingen.

– Vi synes det er synd at Troms forhandlingsutvalg nå går til brudd. Vi er klare for videre forhandling, men forstår at det er vanskelig for Troms sitt forhandlingsutvalg å forhandle når de allerede har stilt ultimatum, sier fylkesordfører i Finnmark Ragnhild Vassvik.

Les også:  Historisk energiutbygging i Bodø og Nord-Norge

– Jeg registrerer også at Troms brøt forhandlingene før vår 4+ modell ble diskutert på samme måte som vi har diskutert deres modell. Det synes jeg er veldig synd. Det er et gjennomarbeidet forslag fra oss som stadig høster støtte, også utenfor forhandlingsrommet. Essensen i 4+ er maktfordeling mellom Troms og Finnmark, sier Ragnhild Vassvik.

– Vi ønsket også videre diskusjon om sammensetning av fellesnemnda. Vi var forberedt på å la andre vanskeligere tema ligge for om mulig å komme til en enighet der. Dessverre valgte Troms sin forhandlingsdelegasjon å bryte forhandlingene før dette forslaget ble presentert, sier Vassvik.

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

Finnmark fylkeskommunes utgangspunkt før forhandlingsmøtet var at man skulle be kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland om et felles møte dersom det ikke ble fremdrift i forhandlingene. Fylkesordfører Ragnhild Vassvik vil nå ta initiativ overfor Troms fylkeskommune for å få til et slikt møte.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.