Torghatten Nord skal drifte nullutslippsferjene mellom Bognes og Lødingen

statens vegvesen

Torghatten Nord AS vant konkurransen om drift av ferjesambandet Bognes – Lødingen på riksveg 85 for Statens vegvesen fra 2024 til 2033. De nye hovedferjene skal drives med nullutslippsteknologi.

I tillegg til at ferjene blir klimavennlige, økes både kapasiteten og frekvensen.

Kontrakten gjelder for ti år, og tilbudet fra Torghatten Nord var på 1.535.282.000 kroner. Statens vegvesen fikk inn totalt fire tilbud.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

– Vi er fornøyde med resultatet og at fire store rederier deltok i konkurransen, sier prosjektleder Siri Rennestraum Raknes i Statens vegvesen.

Norled AS leverte det nest laveste tilbudet på 1.593.395.895 kroner, deretter fulgte Fjord1 ASA med 1.667.938.089, mens Boreal Sjø AS lå høyest med sitt tilbud på 2.048.425.000 kroner.

Ferjesambandet er viktig for trafikken til og fra Lofoten og Vesterålen.

Den nye kontrakten innebærer økt kapasitet og bedre rutetilbud. Blant annet vil sommersesongen forlenges med fire uker, slik at det vil være tre fartøy i sambandet fra juni og ut august. Sommerfartøyet er også større enn det som brukes i dag.

Les også:  Buitink ny leder i Nordland SV

Snart er alle riksvegferjene i Nord-Norge klimavennlige.

Tidligere i år signerte Statens vegvesen kontrakt med Fjord1 for nullutslippsferjer på sambandene Bognes – Skarberget på E6 og Drag – Kjøpsvik på rv. 827. I slutten av oktober er det tilbudsfrist på ferjesambandet Bodø – Røst – Værøy – Moskenes på rv. 80. Her er det blant annet er stilt krav til bruk av hydrogen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.