Nordnet låner ut kundenes aksjer: Investorene får ekstra inntekt

iphone app

Investeringskonto, også kalt fondskonto, har vært mye omtalt som spareform det siste året både som følge av nye skatteregler og innføringen av aksjesparekonto. Nå presenterer nettbanken Nordnet en nyhet de håper vil gjøre kontotypen mer attraktiv igjen. 

Nyheten innebærer at alle norske kunder med en investeringskonto potensielt kan få ekstra inntekt på de norske aksjene de har investert i – og best av alt, er det helt uten risiko ifølge daglig leder i Nordnet Norge, Anders Skar.

Den ekstra inntekten kommer ved at Nordnet låner ut aksjene til eksterne parter, eksempelvis store globale investeringsbanker. Låntakerne betaler en utlånsrente til Nordnet, som etter kostnader til utlånsagenten og Nordnet, går til kunden.

Les også:  1 av 4 har ikke råd til oppgraderinger hjemme

– Det er fantastisk å kunne tilby investorene enda en mulighet for inntekt på aksjebeholdningen sin, i tillegg til positiv verdiendring og utbytte. Eier du aksjer på investeringskonto får du nå som privatinvestor potensielt ekstra inntekter som tidligere har vært forbeholdt store institusjoner, sier Ander Skar.

Utlån av aksjer medfører ingen praktiske konsekvenser for Nordnets kunder. Aksjene kunden har i beholdningen sin kan akkurat som tidligere disponeres fritt til eksempel salg, og utbytte utbetales som før. Nordnets kunder med kontotypen investeringskonto får denne tjenesten automatisk. Kundene som ønsker å reservere seg for utlån av aksjer kan gjøre dette digitalt eller ved å kontakte Nordnets kundeservice.

Les også:  Vant internasjonal pris for digital bolighandel

Investeringskonto er et produkt som tilbys av Nordnet Livsforsikring AS, og daglig leder i selskapet, Tommy Dilling, forteller at den forbedrede versjonen av investeringskonto kommer i løpet av mars, men at de allerede nå informerer kundene om forbedringen.

Den potensielle inntekten utbetales kvartalsvis, og i første omgang gjelder dette kun for norske aksjer. Nordnet lanserte dette i det svenske markedet før jul, og ble i det svenske magasinet Privata Affärer kåret til Årets finansielle innovasjon i 2018.

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

– Dette er finansiell innovasjon på øverste hylle. For det første skaper vi en helt ny inntektskilde for investorene. For det andre så er det helt unikt at du kan låne ut noe samtidig som at du fremdeles kan disponere eiendelen fritt. Jeg er stolt av at vi er først ute med dette i Norge, sier Tommy Dilling.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.