Straffeforfølges for våpensamlingen sin

erik brhage

Enkelte samler på frimerker, og andre samler på mynter. Erik Brhage samler på våpen, og det er faktisk endel folk i Bodø som gjør det. Men Erik som selv sier han ikke ble født under lykkens stjerne blir nå straffeforfulgt for hobbyen sin.

Erik er et kjent ansikt for mange i Bodø, han har vært ordensvakt ved flere av byens utesteder i 16 år, han underviser også i selvforsvar. Men nå må kanskje Erik Brhage forsvare seg i Salten tingrett mot påtalemyndighetens anklager om ulovlig innførsel av våpen og brudd på våpenloven.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

– Den 24. september fikk jeg beskjed fra en nabo om at politiet hadde vært på døren min, jeg var ikke hjemme så jeg dro neste dag til politistasjonen for å spørre hva det gjaldt, sier Erik.

Erik ble så presentert for en ransakelsesordre, og siden våpensamlingen hans er å kjøpe lovlig over disk i Norge gå han like greit nøklene til politiet og ba dem slå seg løs.

Les også:  Nye lufthavner for Tårnsenteret i Bodø

Politiet gjorde så et mindre beslag i leiligheten. Bodøposten.no har fått tilgang til oversikten og det er ikke store greiene:

1 tonfa (kamptrenings-batong)
2 kubaton (vindusknuser)
9 nøkkelanheng/flaskeåpnere
2 flaskeåpnere
1 fiskekniv
1 startpistol

I tillegg har Tollvesenet beslagelagt en turøks. Problemet er at alt kan kjøpes fritt i Norge, til og med startpistolen er lovlig siden den ikke kan brukes som skytevåpen.

Og historen stopper ikke der.

November la Erik en flåkniv, karambit-kniv og to bowiekniver ut for salg på Facebook. Også denne gangen tok politiet beslag, men til overmål var de beslagelagte knivene tidligere inspisert og funnet lovlige.

Les også:  Deler ut 23,5 millioner kroner til kundene i Bodø

Men nå har Erik Brage fått nok.

– At en lovlydig borger skal bli mistenkeliggjort for å ha kniver som hvem som helst kan kjøpe og selge blir for dumt, man kaster bort ressurser på flisespikkeri, mener Erik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.