Frykter konsekvensene av lite penger til bredbånd

nito

NITO mener at regjeringens bevilgning til bredbånd ikke er god nok i forhold til målet om minst 100 megabit per sekund nedlastingshastighet til alle innen 2025.

– De bevilger 204,6 millioner kroner, men behovet er ifølge bransjen på 1 milliard kroner i året fram til 2025. Satsingen kan med andre ord tredobles. NITO forventer at dette løftes av ny regjering, sier president i NITO, Trond Markussen.

Korona har ført til at flere har sittet på hjemmekontor den siste tiden. Det viser seg også å bli videreført for mange arbeidstakere i tiden fremover. 

– Pandemien har demonstrert at tilgjengelig og sikker digital infrastruktur er særdeles viktig for at befolkning kan delta i arbeidslivet og i samfunnet ellers. Ikke minst er dette viktig for å sikre et driftig næringsliv.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

Markussen frykter konsekvensene dette gir. 

– Utviklingen går for sakte. Det fører til at mange ikke får god nok tilgang på bredbåndsnettet, spesielt i distriktene. 

– Regjeringens eget utvalg sier at: «Ettersom utbyggingen skjer i stadig mer spredt bebygde områder, forventes det at kostnadene per tilknyttet husstand vil øke». Det er urimelig å forvente at alle kommuner i distriktet skal klare å sette av tilstrekkelige beløp til dette.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.