Slik får du myk og smidig hud i vinter

smil vinter

Vi går mot kaldere tider og det er ikke bare garderoben som trenger ekstra oppmerksomhet. Kuldegrader, tørr luft og en hyppig veksling mellom ute- og innetemperatur, gjør at hud og lepper mister fuktighet og føles tørr og blass.

Når huden er tøyelig kan du nyte vinteren bedre. Her gir vi deg fire enkle tips for en myk og smidig hud med en naturlig glød gjennom vintersesongen.

Les også:  Disse helserådene gir nordlendinger mest blaffen i

1. Få i deg nok fettsyrer og vitaminer: Mangel på vitaminer og fettsyrer kan føre til slapp hud og urenheter. Spis fet fisk, drikk tran og spis nok grønnsaker.

2. Pass på temperaturen: Det er lett å øke temperaturen inne når det blir kaldt, men husk at dette kan ha en uttørkende effekt på huden.

3. Gode renserutiner: Gjør rensing av huden til en fast rutine, enten du bruker sminke eller ei. Skrubb huden for døde hudceller, rens ansiktet og påfør rikelig med fuktighetsgivende krem.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

4. ABC for rett smøreteknikk: Rett smøreteknikk er viktig dersom huden skal få rikelig med fukt og næring. Slik gjør du: A: Ta en ordentlig håndfull med Decubal-krem. B: Påfør kremen med runde bevegelser, ta deg god tid slik at den trekker ordentlig inn. C: Smør til huden føles myk og god.

Ikke glem leppene heller, leppebalsam og lignende kan forebygge sprukne lepper.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.