Starter fiskeriforhandlinger med EU og Storbritannia

Nærings- og fiskeridepartementet

Norge forhandler hvert år om de felles fiskebestandene som blant annet torsk, hyse, sild og sei i Nordsjøen. På grunn av brexit-forhandlingene ble fiskeriforhandlinger for 2021 forsinket.

Det første forhandlingsmøtet mellom Norge, EU og Storbritannia starter tirsdag ettermiddag.

– Jeg er glad for at fiskeriforhandlingene endelig kan starte. Vi ser frem til å etablere et godt forhold mellom tre parter i Nordsjøen, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

I forhandlingsmøtene deltar representanter fra forvaltningsmyndighetene og næringsinteresser i EU, Storbritannia og Norge.

– Flere fiskebestander i Nordsjøen vandrer mellom Norge, EU og Storbritannia. Det er derfor viktig at vi i fellesskap blir enige om totalkvoter og forvaltningstiltak slik at vi kan sikre en bærekraftig forvaltning av disse fiskebestandene, sier Ingebrigtsen.

Fra norsk side vil delegasjonen bestå av representanter på embetsnivå fra Nærings- og fiskeridepartementet (NFD), Fiskeridirektoratet og Havforskningsinstituttet, samt Norges delegasjon til EU og Norges ambassade i Storbritannia. Ann Kristin Westberg (NFD) leder den norske delegasjonen.

Les også:  Pixel 8a: Ny AI-telefon fra Google

Til sammen vil nærmere 140 delegater fra EUs medlemsstater, Norge og Storbritannia delta på forhandlingene. Representanter fra flere næringsorganisasjoner deltar også i forhandlingene.

– Vi håper på å komme i mål med forhandlingene raskt, men forholdene tatt i betraktning kan det ikke utelukkes at dette kan ta noe tid. Dette er første gangen vi skal forhandle i en trilateral setting, som i tillegg vil foregå på videokonferanse som følge av koronasituasjonen, sier fiskeri- og sjømatministeren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.