Sølv i Eliteserien: Glimt vant mot Strømsgodset

glimt

Bodø/Glimt besøkte Strømsgodset i Drammen søndag kveld for å kjempe om sølvplassen i Eliteserien, om RBK vant sin kamp kunne ikke Glimt tape. Men RBK vant ikke, det gjorde derimot Glimt, og ikke lite heller.

Glimt startet med Faye Lund, Sampsted, Moe, Lode, Høibråten, Saltnes, Berg, Grønbæk, Mvuka, Espejord og Solbakken.

Glimt startet tidlig med press mot Strømsgodset. Godset får en corner etter 10 minutter og Niklas Gunnarson satte inn 1-0 for Godset. Glimt fortsetter presset men får ikke satt sjansene. Glimt får hjelp av Gustav Valsvik rett før pausen som er uheldig og scorer selvmål. Stillingen er 1-1 når dommeren blåser til pause.

Andre omgang er bare såvidt begynt før Runas Espajord sklir inn 1-2 for Glimt. De helgule fortsetter presset, Godset er farlige noen få ganger, og til slutt Setter Jonathan Brunes inn 2-2 for Godset etter 60 minutter.

Bare minutter etter header Marius Høybråten inn 2-3 for Glimt etter en corner. Noen minutter før slutt punkterer Amahl Pellegrino inn 2-4 for Glimt. Glimt sikret seg med seieren sølvplassen i Eliteserien 2022. Amahl Pellegrino ble også toppscorer i Eliteserien 2022.

– Det har vært mye nesten i år. Det ender med sølv. Vi har spilt cupfinale og playoff til Champions League. For en liten klubb som Bodø/Glimt er det egentlig ganske bra, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til Discovery.

– Stikker vi fingeren i jorda, så har vi levert solid over fire år nå. Så vi tar det sølvet, sa målscorer Marius Høibråten til Nettavisen.no etter kampen.

Nå venter sølvfesten på Svømmehallen Scene i Bodø.