Sjømannskirken sender 11 frivillige for å skape julestemning offshore

sjømannskirken

Tusenvis av nordmenn feirer jul på plattform. Dean Denenberg fra Bjørkelangen i Akershus er en av elleve frivillige som reiser offshore for Sjømannskirken i jula for å være med på å lage en fin jul for de som jobber der.  

Denenberg reiser til plattformen Grane, 18,5 mil ut i havet fra Stavanger fredag 22. og blir til 26. desember.

– Å dra ut i Nordsjøen er en flott juleopplevelse. Å få oppleve «et stykke Norge» langt til havs er spesielt, sier hun. Å få bidra med å lese juleevangeliet og kanskje også holde en liten julepreken samt spille litt, er berikende, legger hun til.

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

Hun og de andre ti frivillige bidrar til julestemningen ved å arrangere en enkel julegudstjeneste, stille med sine ulike ressurser på andre julearrangement på plattformen og ellers være til stede for dem som på grunn av sitt arbeid må feire jula langt til havs. De frivillige har svært varierende bakgrunn. Det er ikke et krav å være prest.

– Den aller viktigste kompetansen er å kunne snakke med folk, både om løst og fast og om de nære ting, sier Gisle Meling som er sjømannsprest offshore og organiserer de frivillige. Tre av de faste sjømannsprestene offshore reiser også ut i jula. De fleste reiser ut 22.desember og hjem andre juledag.

Les også:  Dette må du vite om usaklig oppsigelse

Dean har vært juleutsending for Sjømannskirken to ganger før.

 – Jeg liker å gjøre noe utenom det vanlige. Som å kjøre Route 66 på en Harley-Davidson – og feire jul på en plattform, sier hun.

Nå gruer hun seg litt til flyturen, siden det blåser godt på Vestlandet.

– Vanligvis feirer jeg jul hjemme med kona og annen familie. Jeg kan si at heldigvis er ikke jula over når jeg kommer hjem, så noen fine juledager skal jeg også få hjemme.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.