Sjefen for barnevern i Norge, Mari Trommald, med flere dobbeltroller i barnevernet?

bufetat

Det har i den siste tiden vært flere avsløringer i media om dobbeltroller innen barnevernet i Norge. Flere ansatte i barnevernet har drevet egne, eller arbeidet i selskap som leverer tjenester til barnevernet. Men disse skandalene har vært på lokalt nivå. Bodøposten.no kan idag avsløre at lederen for Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) – sjefen for barnevernet i Norge – selv står oppført som daglig leder i en rekke foretak innen barnevernsbransjen.

Søker du opp informasjon om Mari Trommald sine roller i næringslivet på Proff.no får man opp at hun bare har en rolle: som ansatt i Bufdir. Men virkeligheten synes å være en ganske annen. Mari Trommald, som er barnevernets øverste leder, er også oppført som daglig leder i mange foretak innen barnevern rundt om i landet.

Les også:  Regjeringen lanserer bransjeprogram for IKT og finans

Bodøposten.no har kontrollert foretak tilknyttet barnevernet og påvist at Mari Trommald er navngitt som daglig leder i – hold deg fast – hele 4 forskjellige foretak innen barnevernet.

Bodøposten.no har bedt Bufdir om en avklaring om hun har dobbeltroller i disse foretakene: Vest Kasa Ungdomssenter Bergen avd. Tertnes, Kirkenær Barnevern og Omsorgssenter, Kollen Ungdomsbase og Kvalmen akuttinstitusjon.

Men Bufdir nekter for at det finnes noen dobbeltroller i foretakene;

Les også:  The National ute med albumet "Laugh Track"

– Nei, det stemmer ikke. Mari Trommald er direktør i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, sier Henrik Nielsen i Bufdir til Bodøposten.no.

Problemet er at hun faktisk står oppført som daglig leder i samtlige foretak. Her er en oversikt som leserne kan kontrollere selv:

Vest Kasa Ungdomssenter Bergen avd. Tertnes
Daglig leder: Mari Trommald

Kirkenær Barnevern og Omsorgssenter
Daglig leder: Mari Trommald

Kollen Ungdomsbase
Daglig leder: Mari Trommald

Kvalmen akuttinstitusjon
Daglig leder: Mari Trommald

Bufdir-sjefen har ikke eierandeler i foretakene som er offentlig drevet, og Bodøposten.no har ikke klart å bringe på det rene om Mari Trommald mottar lønn fra noen av disse foretakene og således har direkte økonomisk gevinst av dette.

Les også:  LESERINNLEGG: Det vanskelige dilemmaet om terrorfinansiering

Bodøposten.no tar forbehold om at Mari Trommald kan være daglig leder i flere foretak enn det som står beskrevet i listen ovenfor.

OPPDATERING: Bodøposten.no har fått bekreftet av Bufdir at det faktisk er en feil hos Proff som gjør at det ser ut som Trommald har dobbeltroller.

Foto: Tine Poppe.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.