Sbanken kutter alle boliglånsrenter med 0,5 prosentpoeng nå

sbanken

Med bakgrunn i den ekstraordinære situasjonen norske boliglånskunder nå står i, har Sbanken i dag besluttet å kutte samtlige flytende boliglånsrenter med 0,5 prosentpoeng.

– Dette er ikke tiden for strategisk spill og taktikkeri. Nå handler det om å stå sammen i en krise. Rentekuttet er omfattende og vil komme kundene til gode så raskt som vi har mulighet for, i tråd med signalene myndighetene, Norges Bank og våre kunder har gitt, sier Øyvind Thomassen, daglig leder i Sbanken, og legger til:

Les også:  Ny veileder kan gi flere grønne tak

– Styringsrenten er nå historisk lav, men det er stor uro og usikkerhet i finansmarkedet. Det betyr at våre kostnader for å finansiere boliglån i finansmarkedet er vesentlig mindre endret enn styringsrenten. Det er likevel våre kunder som kjenner dette mest på kroppen. Derfor innfører vi et umiddelbart kutt, og gjør nødvendige endringer og tilpasninger i driften vår for å kunne hjelpe kundene nå når de trenger oss som mest.

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

Dagens rentekutt på 0,5 prosentpoeng tilfaller boliglånskunder med flytende rente av alle typer belåningsgrader og vil publiseres i kundenes nettbanker i løpet av uken. Ny beste veiledende boliglånsrente blir etter endringen på 1,98 prosent.

– Under forrige krise i 2008 var bankene et problem; denne gangen er bankene et virkemiddel. Sbanken har over tid hatt de laveste boliglånsrentene i landet. Likevel gjør vi nå ytterligere kutt. I tillegg til dette, har vi allerede støttet mange kunder i en presset situasjon ved å innvilge avdragsfrie perioder på deres boliglån. Nær 2500 kunder har henvendt seg til oss og vist takknemlighet for vår støtte, og det er naturlig å anta at antallet som søker avdragsfrihet vil øke om situasjonen fortsetter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.