Satser på kommunikasjon til unge i Nordland

nfk

– Nordland er ungdommens fylke, og det er viktig at unge får vite om mulighetene i fylke vårt. Derfor utlyser vi nå en toårig prosjektstilling som skal jobbe spesielt med informasjon til unge nordlendinger, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

– Vi har over tid sett at viktig informasjon fra fylkeskommunen ikke treffer ungdomsgruppen. Det går både på hvordan informasjonen utformes og i hvilke kanaler det presenteres i. Det er ikke bra at viktig informasjon hverken blir sett eller forstått av ungdom, det er faktisk et demokratisk problem. Vi har derfor løftet denne problemstillingen over tid i Ungdommens fylkesråd (UFR) i Nordland, og er veldig fornøyd med at vi nå blir hørt av fylkesrådet, sier leder i UFR Sigurd Hjelle.

Les også:  – Dropp Nord-Norgebanen

Prosjektstillingen som nå utlyses har en varighet på to år.

– Vi stiller ikke spesifikke utdanningskrav til søkerne , men ser etter en ung person som kan formidle budskap for ungdom på ulike digitale plattformer og skape engasjement i målgruppen, sier fylkesrådslederen. Hun legger til at det parallelt med prosjektstillingen også jobbes med å lage egne ung-nettsider for Nordland fylkeskommune.

– Ungdomsgruppen står på terskelen til voksenlivet og har et særskilt informasjonsbehov, eksempelvis om skole og utdanning, kollektivtilbud, helse, kulturtilbud og fritidsaktivitet. Nå gjør vi en innsats for å møte dette informasjonsbehovet i forhold til fylkeskommunen, avslutter fylkesrådslederen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.