SAS belønner passasjerer som kjøper biodrivstoff

sas eurobonus fly

Siden 2019 har SAS’ passasjerer kunnet kjøpe biodrivstoff til flyreisen sin. Økt bruk av bærekraftig flydrivstoff, slik som biodrivstoff, er et viktig tiltak for å redusere klimaskadelige CO2-utslipp. SAS gir nå EuroBonus-medlemmer ekstra poeng når de kjøper biodrivstoff.

Bærekraftig flydrivstoff, slik som biodrivstoff, reduserer CO2-utslippene i livssyklusen med opptil 80 prosent. Alle SAS-reisende kan allerede kjøpe biodrivstoff når de bestiller flyreiser. Dette kan de gjøre ved å legge til 20-minutters blokker med biodrivstoff.

Les også:  Fiskeriministeren på klippfisk-frieri i Portugal

Fra og med 14. desember belønner SAS EuroBonus-medlemmene sine med 500 EuroBonus Extra-poeng for hver 20-minutters blokk de kjøper.

– Ved å gjøre det gunstigere å kjøpe biodrivstoff under bestillingen ønsker SAS å øke bruken av denne nonprofit-tjenesten. Bærekraftige flydrivstoff er et skritt på veien mot en luftfart med nullutslipp, og SAS går i bresjen for en mer storskalapreget og kommersiell produksjon og forsyning, sier kommersiell direktør Karl Sandlund i SAS.

Les også:  Fiskeriministeren på klippfisk-frieri i Portugal

SAS har som mål å være den globale lederen innen bærekraftig luftfart og jobber hardt for å kutte utslippene. Dette oppnås blant annet med moderne og drivstoffeffektive fly, og ved å bruke mer bærekraftig flydrivstoff. Sammenlignet med fossilt drivstoff reduserer bærekraftige flydrivstoff (f.eks. biodrivstoff) de klimaskadelige CO2-utslippene i livssyklusen dramatisk. 

I tillegg fortsetter SAS med gratis CO2-kompensasjon av alle EuroBonus-medlemmers SAS-flyvninger.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.