Samarbeidet om podkasten «Sophie og Fetisha» er avsluttet

nrk

– Vi kan bekrefte at samarbeidet om produksjon og publisering av podkasten «Sophie og Fetisha» er avsluttet, sier Vibeke Fürst Haugen, kringkastingssjef i NRK.

NRK har konkludert med at de kommersielle bindingene til de to profilene er for omfattende til at det kan kombineres med løpende podkastproduksjon for NRK. 

Dette innebærer at siste podkast ble publisert torsdag 2. mars. 

Avtalen som ble inngått i høst om «Sophie og Fetisha» skiller seg fra andre avtaler NRK har med oppdragstakere utenfor NRK. Forskjellen er at andre oppdragstakere har kommersielle begrensninger under hele publiseringsperioden, mens Sophie Steen Isachen (Sophie Elise) og Fetisha Williams har kunnet drive sin kommersielle virksomhet som før, parallelt med løpende publisering.   

Les også:  Hvordan få Hulu i Norge

– Vi ville prøve noe helt nytt og skape noe sammen med en av Norges største influensere. I kjølvannet av debattene den siste tiden har NRK valgt å gå gjennom alle sider ved samarbeidet, inkludert avtalen. Vi har nå konkludert med at samarbeid med aktører med så omfattende kommersielle bindinger og aktivitet er uforenelig med å drive løpende, helårs podkastproduksjon for NRK. Det er en feil vi nå retter opp, sier Fürst Haugen.  

Les også:  MUSIKK: Richard Hawley slipper låta "Two For His Heels"

– Med Sophie og Fetishas podkast ønsket vi å lage et pusterom, der det var innafor å være underholdende og ufiltrert, og samtidig løfte sentrale utfordringer som mange unge møter. Jeg vil takke Sophie Elise og Fetisha for samarbeidet og ønske dem lykke til fremover, sier Charlo Halvorsen, fungerende direktør for Marienlystdivisjonen i NRK.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.