Rekordstor interesse for ny juss-utdannelse

bi

Årets søkertall til Handelshøyskolen BI viser en sterk interesse for den nye bachelorgraden i rettsvitenskap som starter opp høsten 2023, med totalt 1645 søkere til 150 plasser.

– Interessen for det nye studiet i rettsvitenskap er helt fantastisk. Vi har uten tvil truffet en nerve i markedet. Lanseringen av rettsvitenskap er et stort skritt for BI, men samtidig et resultat av et langsiktig og møysommelig arbeid.  Vi har allerede opparbeidet oss mange års erfaring med å tilby et femårig utdanningsløp innen forretningsjuss og økonomi, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Karen Spens.

BI har tidligere vedtatt å utvikle en bachelor og master i juss etter at Stortinget endret gradsforskriften i 2021, og fikk høsten 2022 godkjent søknaden fra NOKUT om å opprette en master i rettsvitenskap for å kunne tilby en fullverdig juristutdannelse.

Les også:  Hilde kjempet for kystelevene i Nordland på fylkestinget

Høsten 2023 starter de første studentene på det nye bachelorprogrammet.

– Det betyr at kandidatene som vil bli tatt opp til programmet vil være av en svært høy kvalitet. Det er gode nyheter for oss som utdanningsinstitusjon, for studiemiljøet her på BI, og ikke minst for næringslivet – som vi vet har signalisert et stort behov for kandidater med akkurat denne spesialkompetansen. Det er årets søkertall en solid bekreftelse på, sier professor og leder av Institutt for rettsvitenskap og styring ved BI, Morten Kinander.

Les også:  Internasjonal dag for kvinner i maritim næring

Totalt har 10191 søkt om å starte på et bachelorprogram ved BIs campuser fra høsten 2023, en oppgang på 24 prosent sammenlignet med samme tidspunkt i fjor.

I tillegg til rettsvitenskap er det en sterk interesse for bachelorprogrammet i ‘International Management’ med en økning på 150 prosent ved Campus Stavanger, 54 prosent ved Campus Bergen, og 22 prosent ved Campus Trondheim.

For BIs masterprogrammer har det kommet inn totalt 2261 søknader, på linje med fjorårets tall.

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

– Til sammen er dette svært gode tall som viser at etterspørselen etter programmene i BIs studieportefølje er sterk. Samtidig ser vi positive effekter av programrevideringene vi gjør for å svare på endrede behov i arbeidsmarkedet. Det gjør at studentene kan være trygge på at kompetansen de får med et vitnemål fra BI gir gode jobbmuligheter, sier Spens.

BI praktiserer løpende opptak og studenter kan søke helt frem til studiestart, men de aller fleste søkere forholder seg til den etablerte fristen gjennom Samordna Opptak 15. april i år.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.