PFU-klagen mot Bodøposten.no skal ikke behandles

bodøposten android

Bodøposten.no fikk for en stund tilbake en henvendelse fra Pressens Faglige Utvalg (PFU) angående en klage på det en part mente var urettmessig omtale.

Etter det Bodøposten.no kjenner til er det omtalen av den voldsomme politiaksjonen da barnevernet tok en 12-åring som var grunnlaget for klagen. Nå er det klart at klagen ikke vil bli behandlet.

Årsaken er at Pressens Faglige Utvalg har avgjort at medier som ikke er medlem av bestemte organisasjoner ikke lengre vil bli behandlet i pressens selvdømmende organ.

Les også:  Valentines day: Nå kan du få hjerte-pizza hos Olivia i Bodø

– Vi tok klagen til PFU med stor ro, omtalen av den kritikkverdige behandlingen av familien i Akershus var allerede publisert på Facebook og saken ble etterhvert internasjonal, medier i flere land omtalte samme sak, så vi er sikre på at vi ville vunnet om klagen hadde blitt behandlet, sier redaktør Gunnar Andreassen.

Endringen av PFUs praksis betyr at klager på medier som Radikal Portal, Resett.no og Rights.no heller ikke vil bli behandlet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.