Pendlerbolig-skandalen: Riksrevisjonen utvider revisjonen av Stortinget

kalkulator

Stortinget har nå gitt Riksrevisjonen i oppdrag å undersøke de økonomiske ordningene for stortingsrepresentantene. Det betyr at Riksrevisjonen utvider revisjonen av Stortingets administrasjon.

– Det er av stor betydning at Stortinget ønsker at vi skal gå grundig inn i disse sakene. Det er viktig for tilliten til vår viktigste folkevalgte institusjon – en tillit som er avgjørende for det norske demokratiet, sier Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, som startet som ny riksrevisor etter Per-Kristian Foss 1. januar.

Les også:  Trettebergstuen er ikke faktisk etterforsket av Økokrim

Riksrevisjonen bestemmer som hovedregel selv hva man skal undersøke, men Stortinget kan i særskilte tilfeller pålegge oss oppgaver. Det er det kun Stortinget i plenum som kan gjøre. Forrige gang dette skjedde, var i 2019 da Stortinget ba Riksrevisjonen om å undersøke myndighetenes arbeid med Alexander Kielland-ulykken. Det er opp til Riksrevisjonen å bestemme hvordan undersøkelsen skal gjennomføres.

– Selv om vi nå har fått et oppdrag, jobber vi helt uavhengig. Målet vårt er som alltid å levere en rapport som bygger på et solid faktagrunnlag. Oppdraget fra Stortinget betyr at vi utvider den planlagte revisjonen og må tenke nytt. Vi går umiddelbart i gang med å utforme undersøkelsen, omfang og kriterier, sier Schjøtt-Pedersen.

Les også:  11 000 anmeldt for ruskjøring: - Nordmenns store skrekk

Det er forventet en rapport før høsten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.